Ο κ. Σαρλ Μισέλ και τα λόγια του αέρα περί διεθνούς δικαίου

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ

Θα ήταν φρόνιμο οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. να πρόσεχαν λίγο τα λόγια τους και τις διακηρυγμένες “αρχές” τους περί διεθνούς δικαίου. Όπως δήλωσε ην Κυριακή ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΣαρλ Μισέλ : Τώρα είναι η ώρα να υποστηρίξουμε στρατιωτικά την Ουκρανία να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, να υπερασπιστεί τα διεθνή σύνορα της ».

Όπως είπε:

«Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να κάτσουν αμέσως γύρω από ένα τραπέζι: είναι οι Ρώσοι να πάνε σπίτι τους. Εάν οι Ρώσοι επιστρέψουν στα σπίτια τους, είμαι πεπεισμένος ότι, μέσα σε ένα λεπτό, οι Ουκρανοί και η διεθνής κοινότητα είναι έτοιμοι να καθίσουν για να διαπραγματευτούν».

Ο κ. Σαρλ Μισέλ και οι άλλοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. τα δίνουν όλα για την Ουκρανία αλλά τίποτε για την Κύπρο που είναι και κράτος μέλος της. Φαίνεται πως το διεθνές δίκαιο για την Κύπρο δεν ισχύει ή έχει άλλα κριτήρια για τους υποκριτές της Ε.Ε.Πότε θα πουν επιτέλους στην Τουρκία να πάει σπίτι της και να της επιβάλουν κυρώσεις  για την παράνομη παραμονή της στο νησί;

Ζ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy