Ζητούν χώρο για επεξεργασία αποβλήτων από κατασκευές και κατεδαφίσεις στην ελ. Αμμόχωστο

Πραγματοποιούν συνάνηση απόψε τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Χωματουργικών Εργασιών και Κατεδαφίσεων επαρχίας Αμμοχώστου

Πραγματοποιούν συνάνηση απόψε τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Χωματουργικών Εργασιών και Κατεδαφίσεων επαρχίας Αμμοχώστου

Αίτημα για αποθηκευτικό χώρο αποβλήτων από κατασκευές και κατεδαφίσεις με την εγκατάσταση σπαστήρα και κόσκινου υποβάλλουν τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Χωματουργικών Εργασιών και Κατεδαφίσεων επαρχίας Αμμοχώστου μετά από “κόκκινο” για εξασφάλιση σχετικής Πολοεοδομικής Άδειας.

Απόψε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις 7 στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, στην οποία έχουν καλεστεί όλοι οι Δήμοι και Κοινοτικές Αρχές της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου ώστε να γίνει επεξήγηση του αιτήματος και ανταλλαγή απόψεων.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Χωματουργικών Εργασιών και Κατεδαφίσεων αρκλετοί είναι αυτοί που υπέβαλαν αίτηση προκαταρκτικής έγκρισης από το Τμήμα Πολεοδομίας των αποθηκευτικών χώρων πού χρησιμοποιούν για την εναπόθεση και επεξεργασία αποβλήτων από κατασκευές και κατεδαφίσεις και έτυχαν αρνητικής απάντησης λόγω του ότι στο τοπικό σχέδιο Αμμοχώστου δεν υπάρχουν εγκεκριμένοι χώροι. Αποτέλεσμα, τα επηρεαζόμενα μέλη του Σωματείου να μην έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν την εξασφάλιση Πολεοδομικής Αδείας για την αδειοδότηση αποθηκευτικού χώρου διαχείρισης αποβλήτων από τις κατασκευές και κατεδαφίσεις και να είναι απόλυτα αναγκαίο να συμπεριληφθούν στα υπό αναθεώρηση τοπικά σχέδια τέτοιοι χώροι.

Σε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου με τον Υπουργό Εσωτερικών η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2022, σχετικά με το πιο πάνω θέμα ενημερώθηκαν ότι τα νέα τοπικά σχέδια ανάπτυξης πού ισχύουν πρόκειται να αναθεωρηθούν.

Κατά την ενδελεχή συζήτηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και κατόπιν εισήγησης του Σωματείου, συμφωνήθηκε πως θα ήταν προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων να δημιουργηθούν χώροι στα πλαίσια του νέου τοπικού σχεδίου για την μεταφορά όλων των επηρεαζόμενων επαγγελματιών χωματουργικών εργασιών.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου επηρεάζονται επαγγελματίες του κλάδου χωματουργικών εργασιών γι’ αυτό υποβάλλεται αίτημα για τη συμπερίληψη στο υπό αναθεώρηση τοπικό σχέδιο ενιαίων η ξεχωριστών χώρων οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν νόμιμα ως αποθηκευτικοί χώροι αποβλήτων από κατασκευές και κατεδαφίσεις με την εγκατάσταση σπαστήρα και κόσκινου.

Τα μέλη του Σωματείου θα υποβάλουν ομαδικά τις αιτήσεις τους και οπού είναι δυνατό να υποδείξουν και χώρους πού κατά την άποψη τους θα μπορούσαν να οργανώσουν τούς αποθηκευτικούς τους χώρους ζητώντας από το Υπουργείο Εσωτερικών την παραχώρηση αυτών των χώρων με εκμίσθωση.

Το Σωματείο θα προβεί σε σύντομη περιγραφή των εργασιών που θα εκτελούν οι επιχειρήσεις μέλη του και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τούς χώρους οι οποίοι θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τον κλάδο με τη δημιουργία νόμιμων αποθηκευτικών χώρων αποβλήτων κατασκευών και κατεδαφίσεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις του κλάδου Χωματουργικών Εργασιών στην Επαρχία Αμμοχώστου είναι οι πιο κάτω:

  • Α/ΦΟΙ ΠΥΡΚΩΤΗ ΛΤΔ (Σωτήρα)
  • Α/ΦΟΙ ΠΑΝΤΟΥΡΑ ΛΤΔ (Σωτήρα)
  • ΑΝΔΡΈΑΣ ΦΑΣΣΙΑΣ ΛΤΔ (Φρέναρος)
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΣ &ΥΙΟΙ ΛΤΔ (Φρέναρος)
  • ΜΑΝΩΛΗΣ Α ΜΑΝΩΛΗ ΛΤΔ (Ξυλοφάγου)
  • ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ (Αγία Νάπα)
  • S.J.MEKA CONSTRUCTIONS LTD (Παραλίμνι)
  • Α.Ι.ΑΛΑΣ &ΥΙΟΙ ΛΤΔ (Δερύνεια)
  • ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΛΤΔ (Παραλίμνι)
  • PIKA ROAD LTD (Παραλίμνι)

Πηγή: Famagusta.News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy