Ζητούν αποσύνδεση μετά τη λήξη του ωραρίου οι τηλεργαζόμενοι

Προσοχή στο κενό μεταξύ διακωμώδησης και σοβαρότητας στη θέσπιση της τηλεργασίας συστήνουν οι συντεχνίες

Προσοχή στο κενό μεταξύ διακωμώδησης και σοβαρότητας στη θέσπιση της τηλεργασίας συστήνουν οι συντεχνίες

Οι συνθήκες εργασίας σήμερα έχουν αναδιαμορφωθεί στο πλαίσιο ενός νέου διεθνούς οικονομικού γίγνεσθαι, μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού. Γραφεία στις πιο μεγάλες επιχειρηματικές γειτονιές του πλανήτη, στη Νέα Υόρκη και στο Χονγκ Κονγκ, μένουν ξενοίκιαστα λόγω της τηλεργασίας, ενώ στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν τους υπαλλήλους τους από την άνεση του σπιτιού τους στον χώρο εργασίας, οι εταιρείες ψάχνουν πιο μοντέρνους και φιλόξενους επαγγελματικούς χώρους για να το πετύχουν.

Μέσα στο συνεχές μεταβαλλόμενο διεθνές οικονομικό και εργασιακό σκηνικό, η χώρα μας δεν μένει ανεπηρέαστη, καθώς οι επιπτώσεις της οικονομίας είναι αλυσιδωτές παγκοσμίως. Η τηλεργασία ήρθε ως αναγκαία λύση για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει καν το απαραίτητο νομικό υπόβαθρο για να προστατεύει τα δικαιώματα των τηλεργαζομένων και των εργοδοτών τους.

Ωστόσο, χιλιάδες εργαζόμενοι στην Κύπρο κλήθηκαν ν’ αντεπεξέλθουν στις νέες ανάγκες της αγοράς, οι οποίες άλλαξαν τις συνθήκες εργασίας δημιουργώντας καινούργιους όρους στο λεξιλόγιό τους. Ένας από αυτούς είναι και ο όρος “σιωπηρή παραίτηση”, μια τάση των εργαζομένων να τερματίζουν κάθε επικοινωνία με τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους τους, μετά τη λήξη του τηλε-ωραρίου τους.

Πηγή: EconomyToday

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy