Υπουργός Υγείας: Δύσκολη η σημερινή μέρα για την Εκκλησία και την Κύπρο

Είναι δύσκολη η σημερινή μέρα για την Εκκλησία και την Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας

Είναι δύσκολη η σημερινή μέρα για την Εκκλησία και την Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας

Είναι δύσκολη η σημερινή μέρα για την Εκκλησία και την Κύπρο, είπε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, σε δηλώσεις του από την Αρχιεπισκοπή, όπου μετέβη μετά την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’ κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

«Όπως όλοι γνωρίζετε χάσαμε τον Αρχιεπίσκοπο μας πριν λίγες ώρες. Δεν έχω λόγια να πω. Ήρθα εδώ να δώσω συλλυπητήρια στην οικογένεια», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ενήμερος, ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρατείτο ενήμερος και σημείωσε ότι είχε επικοινωνήσει και χθες βράδυ με τον Πρόεδρο και σήμερα το πρωί.

«Είναι ενήμερος για τα πάντα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι θα γίνει συνεδρία της Ιερά Συνόδου με τον Τοποτηρητή του Θρόνου και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Στην Αρχιεπισκοπή μετέβη νωρίτερα και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ενώ αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσέλευση μελών της Ιεράς Συνόδου.

Στην Αρχιεπισκοπή οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα. Αυξημένη είναι και αστυνομική παρουσία μπροστά και γύρω από την Αρχιεπισκοπή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy