Υπόθεση Μεταξά: Πειθαρχικά διώκονται οι αστυνομικοί

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας

Άρχισε η διαδικασία για πειθαρχική δίωξη αστυνομικών σχετικά με την πρωτοφανή υπόθεση του Μεταξά, ο οποίος δολοφόνησε πέντε γυναίκες και δύο ανήλικα παιδιά.

Ήδη 11 από τους 15 αστυνομικούς έχουν λάβει τα πειθαρχικά κατηγορητήρια και θα αρχίσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις θα λάβουν και αυτοί το κατηγορητήριο.

Σε δηλώσεις του στο 24news, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομικής δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε: «Στη βάση της διερεύνησης για την υπόθεση, οι 15 αστυνομικοί θα κατηγορηθούν γραπτώς, θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και θα συσταθούν πειθαρχικές επιτροπές έτσι ώστε να αρχίσει η ακρόαση».

Οι κατηγορίες, μεταξύ άλλων, που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί είναι αμέλεια καθήκοντος και ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Σημειώνεται πώς η πειθαρχική δίωξη αναμένεται να είναι χρονοβόρα αφού η διαδικασία είναι η ίδια όπως μία ποινική δίωξη. Πιο συγκεκριμένα, όπως μας ανέφεραν αρμόδιοι επί του θέματος, οι 15 αστυνομικοί, θα εκπροσωπούνται από συνήγορους υπεράσπισης, οι οποίοι μπορεί να ζητήσουν αναβολή της υπόθεσης για να μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό και η διαδικασία να πάρει παράταση.

Θυμίζουμε πώς αρχικά ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, έδωσε οδηγίες τον Μάιο 2020, για ποινικές διώξεις κατά των αστυνομικών ενώ μετά την αλλαγή σκυτάλης, ο νυν Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, έκανε την ανατροπή αποφασίζοντας την μη ποινική δίωξη.

24news.com.cy

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy