Υποψήφιοι για την προεδρία ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και Δημήτρης Δημητρίου

Αναμένεται και η υποψηφιότητα του Χάρη Γεωργιάδη-Ο Νουρής δεν διεκδικεί

Αναμένεται και η υποψηφιότητα του Χάρη Γεωργιάδη-Ο Νουρής δεν διεκδικεί

Δύο υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, αυτές του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Δημήτρη Δημητρίου, έχουν κλειδώσει μέχρι στιγμής, ενώ  αναμένεται και η υποψηφιότητα του αναπληρωτή προέδρου Χάρη Γεωργιάδη. Ο  Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ξεκαθάρισε πως δεν θα διεκδικήσει την Προεδρία.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Δημητρίου θα είναι σίγουρα υποψήφιοι.

Ο κ. Νεοφύτου έχει ήδη εξαγγείλει την υποψηφιότητα του από τον Α΄ γύρο των Εκλογών, στη δήλωση του μετά το αποτέλεσμα  και την αποτυχία του να περάσει στον Β΄ γύρο.

Από την άλλη, ο κ. Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες   αναμένεται μέχρι αύριο, ενδεχομένως και απόψε, να εξαγγείλει την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του κόμματος με βίντεο που θα αναρτήσει και θα κοινοποιήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Δημήτρης Δημητρίου το έχει ανακοινώσει. Είναι απλά θέμα ωρών και η επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας για την προεδρία του ΔΗΣΥ, θέτοντας τον εαυτό του απέναντι από τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Δεδομένη όμως θεωρείται και η υποψηφιότητα του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος Χάρη Γεωργιάδη για την προεδρία του κόμματος, ο οποίος και αυτός θα εξαγγείλει εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.

Ο Νίκος Νουρής με γραπτή του δήλωση γνωστοποίησε την απόφαση του να μην διεκδικήσει την θέση του Προέδρου της Παράταξης στις εκλογές της 11ης Μαρτίου 2023.

Αναμένεται και η υποψηφιότητα του Χάρη Γεωργιάδη-Ο Νουρής δεν διεκδικείΌπως σημειώνει στην δήλωση του, μετά την εκλογική αποτυχία για την παράταξη, ανέμενε ότι η πρώτη μετεκλογική συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου θα ήταν συνεδρία αυτοκριτικής και προβληματισμού αντί διαδικαστικού χαρακτήρα. Με την χθεσινή του επιστολή έθεσε τον προβλήματισμό ότι της διεξαγωγής εκλογών για ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος, θα πρέπει απαρέκκλητα να προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση αλλά και αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια και τα αιτιατά που οδήγησαν σε αυτή την θέση τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Όπως δηλώνει ο κ. Νουρής, κατά την ψεσινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου ενώπιον της οποίας έθεσε εκ νέου αυτές τις θέσεις, για ένα αμιγώς πολιτικό ζήτημα, δόθηκαν αυστηρά νομικές ερμηνείες. Η συντριπτική πλειοψηφία συμφώνησε και το σώμα κατέληξε στην απόφαση που έχει ήδη ανακοινωθεί και την οποία βεβαίως απόλυτα, όπως σημειώνει, σέβεται.

«Παραμένοντας συνεπής στα όσα επεσήμανα τόσο στην επιστολή μου όσο και στη  ψεσινή συνεδρία, ότι δηλαδή είναι πρωτόγνωρο η αποτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα να έπεται της εκλογικής διαδικασίας για ανάδειξη Προέδρου, γνωστοποιώ την απόφαση μου να μην διεκδικήσω την θέση του Προέδρου της Παράταξης στις εκλογές της 11ης Μαρτίου 2023», αναφέρει.

Καλεί επίσης την ηγεσία της παράταξης να ιεραρχήσει υπεράνω των όποιων προσωπικών φιλοδοξιών, την ενότητα της ιστορικής μας παράταξης δημιουργώντας τις προϋποθέσεις προκειμένου ο περήφανος κόσμος του Δημοκρατικού Συναγερμού που ενδεχόμενα έκανε άλλες επιλογές στις προεδρικές εκλογές, να επιστρέψει στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι Πολιτικό Γραφείο του κόμματος αποφάσισε χθες τη διεξαγωγή εκλογών για την προεδρία του κόμματος στις 11 Μαρτίου με την υποβολή υποψηφιοτήτων να έχει οριστεί για την ερχόμενη Τρίτη 21 Φεβρουαρίου. Οι εκλογές για τις υπόλοιπες θέσεις της ηγετική πυραμίδας θα διεξαχθούν στις 7 Μαΐου, ενώ θα προηγηθεί στις 6 Μαΐου το Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy