ΥΠΟΙΚ: Με το ναι της Επιτροπής θα υλοποιήσουμε το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι δόσης»

Ο σχεδιασμός για το «Ενοίκιο έναντι δόσης» αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα πριν τη λήξη της θητείας της νυν Κυβέρνησης, είπε ο κ. Πετρίδης

Ο σχεδιασμός για το «Ενοίκιο έναντι δόσης» αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα πριν τη λήξη της θητείας της νυν Κυβέρνησης, είπε ο κ. Πετρίδης

Περιμένει τη θετική ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να εφαρμόσει το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι δόσης» στον τομέα των στεγαστικών δανείων, ανέφερε στη ραδιοφωνική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρωινό δρομολόγιο» ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Με το ναι της Επιτροπής είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το Σχέδιο. Ο σχεδιασμός για το «Ενοίκιο έναντι δόσης» θα κλείσει τον επόμενο μήνα πριν τη λήξη της θητείας. Εκκρεμεί η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να καθοριστούν οι τιμές εξαγοράς των δανείων».

Όπως εξήγησε έχουν γίνει πιο αυστηρές οι τράπεζες, ενώ διερωτήθηκε ότι «εάν δεν εξασφαλίσετε το δάνειο σας, δεν θα σας κυνηγήσει κάποιος; Σε όλες τις χώρες υπάρχει ένα ρεαλιστικό πλαίσιο εκποιήσεων», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει για την χθεσινή ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2023 είπε ότι τα κυριότερα ζητήματα έχουν κλείσει με την ψήφιση του προϋπολογισμού, προσθέτοντας ότι δεν είναι θεμιτό λίγο πριν τις εκλογές να λαμβάνεις μεγάλες αποφάσεις. «Δεν είναι σωστό να γίνεται μια φορολογική μεταρρύθμιση σε μια στιγμή αβεβαιότητας όπου όλα αλλάζουν».

Επίσης ανέφερε ότι «παραδίδουμε σε καλή κατάσταση την οικονομία στη νέα Κυβέρνηση» και διευκρίνισε ότι το “μαξιλάρι” που αφήνει δεν είναι υπερβολικό και ότι ανέμενε να έχει εκτιμηθεί, τονίζοντας ότι «αυτοί που λένε ότι είναι υπερβολικό είναι ανεύθυνοι. Είμαστε συνηθισμένοι στην Κύπρο με την πολιτική του δώσε πέραν των δυνάμεών σου. Πρέπει να σοβαρευτούμε επιτέλους, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μια νέα χρεωκοπία», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy