Υπό κράτηση οι τέσσερις συλληφθέντες για την εξαφάνιση Άγγελου Περικλέους

Υπό κράτηση τέθηκαν οι τέσσερις που συνελήφθησαν σε σχέση με την εξαφάνιση του Άγγελου Περικλέους, 31 ετών. Οι τρεις άντρες ηλικίας 38, 50 και 71 και η γυναίκα 59χρονων οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού. Οι δύο άντρες ηλικίας 71 και 38 ετών τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση, ο 50χρονος και η 59χρονη υπό τριήμερη.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, οι τρεις άντρες είναι ύποπτοι για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγής με σκοπό το φόνο και εμπρησμό, ενώ η 59χρονη για συνέργεια μετά τη διάπραξη των αδικημάτων.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο Περικλέους και ο 25χρονος που τελεί ήδη υπό κράτηση για την υπόθεση ως ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση του πρώτου, είχαν προσωπικές και οικονομικές διαφορές που πολλές φορές κατέληγαν σε καυγάδες και ξυλοδαρμούς. Ο 71χρονος και ο 38χρονος φέρονται από την αστυνομία να βοήθησαν τον 25χρονο να κάψουν το αυτοκίνητο του Περικλέους στο πεδίο βολής στο Παλιομέτοχο. Για τη μετακίνηση τους από το πεδίο βολής φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το αυτοκίνητο του 71χρονου υπόπτου, το οποίο εντοπίστηκε σήμερα και έχει παραληφθεί από την αστυνομία. Ο 50χρονος μαζί με τον 25χρονο φέρεται επίσης να αγόρασαν ρόπαλα και χειροπέδες για να απαγάγουν τον Περικλέους.

Η 59χρονη μητέρα του 25χρονου είχε αναφέρει αρχικά στην αστυνομία ότι ο γιος της βρισκόταν στο σπίτι της το βράδυ που εξαφανίστηκε ο Περικλέους.

Εκτός από τον 25χρονο, υπό κράτηση για την υπόθεση τελεί επίσης 36χρονος.

Όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο Λευτέρης Κυριάκου οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του Περικλέους και για εξεύρεση στοιχείων και τεκμηρίων για διαλεύκανση της υπόθεσης. Ο κ. Κυριάκου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν νέα στοιχεία που να οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί οτιδήποτε μέχρι στιγμής, για όσα πρόσωπα είχαμε μαρτυρία ότι είναι δυνατόν να ενέχονται σε αυτή την υπόθεση έχουμε προβεί σε συλλήψεις αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε και τι μπορεί να προκύψει στη συνέχεια των εξετάσεων. Οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί, υπολείπεται ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των ερευνών και οι ανακριτές συνεχίζουν εντατικά τη λήψη καταθέσεων και τις έρευνες σε μια προσπάθεια τι έχει γίνει και ποια η τύχη του Άγγελου Περικλέους» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η Αστυνομία σε περίπτωση που οι έρευνες της αστυνομίας ολοκληρωθούν χωρίς να εντοπιστεί ο Περικλέους, ο κ. Κυριάκου είπε ότι ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία, η οποία αφού εξετάσει το μαρτυρικό υλικό θα δώσει οδηγίες για περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy