Υπ. Δικαιοσύνης: Σύντομα ένα γενικότερο πλάνο επανασχεδιασμού των Φυλακών

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ένα γενικότερο πλάνο επανασχεδιασμού του σωφρονιστικού ιδρύματος, δήλωσε σήμερα η αρμόδια Υπουργός Άννα Κουκκίδου Προκοπίου, τοποθετώντας τη δημοσιοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων κατά την επίσημη επίσκεψή της στις Κεντρικές Φυλακές περί τα τέλη Απριλίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο τιμητικής εκδήλωσης για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, στις Κεντρικές Φυλακές, η κ. Προκοπίου είπε πως πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα γενικότερο πλάνο επανασχεδιασμού των φυλακών.

«Έχουμε κάποιες προτάσεις τις οποίες θα καταθέσουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολύ σύντομα οι οποίες βεβαίως αφορούν ένα σύστημα απενεργοποίησης των κινητών, το οποίο βέβαια αυτό είναι καθαρά ζήτημα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, αλλά ταυτόχρονα και ένα σχεδιασμό ο οποίος θα αποσκοπεί και στην αποσυμφόρηση την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα και σίγουρα είναι σοβαρό πρόβλημα»», είπε.

Λέγοντας ότι παρόλο που η ίδια δεν έχει πραγματοποιήσει την επίσημη εθιμοτυπική επίσκεψη στις Φυλακές μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως «πιστεύω ότι η επαφή που έχουμε με τον κ. Καπνουλλά, τον Αναπληρωτή Διευθυντή των Φυλακών είναι πάρα πολύ καλή, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, έχω έλθει πάρα πολλές φορές στις Φυλακές έστω και ανεπίσημα».

«Υπάρχει όμως η μεγάλη επίσημη εθιμοτυπική επίσκεψη, που προγραμματίζεται για το τέλος του Απρίλη και μέχρι τότε σίγουρα θα έχουμε και συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα μπορούν να δημοσιοποιηθούν», κατέληξε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy