Υπ. Άμυνας για θάνατο ΣΥΟΠ: Θα αποδοθούν ευθύνες, δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις

«Δεν έχω θέσει την παραίτησή μου αλλά είναι πάντοτε στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Πετρίδης

«Δεν έχω θέσει την παραίτησή μου αλλά είναι πάντοτε στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Πετρίδης

Για τον τραγικό θάνατο του 27χρονου καταδρομέα ΣΥΟΠ, μίλησε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης.

«Δυστυχώς όπως γνωρίζετε, χθες, απεβίωσε ο ΣΥΟΠ Παναγιώτης Γιαννιός, μετά από άλμα που πραγματοποίησε από ελικόπτερο σε προγραμματισμένη δραστηριότητα την περασμένη Δευτέρα», ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια ο κ. Πετρίδης είπε: «Το τραγικό γεγονός έρχεται να προστεθεί στα άλλα δύο που σημειώθηκαν του τελευταίους 13 μήνες και έχει συγκλονίσει την οικογένεια της Εθνικής Φρουράς, το Υπουργείο Άμυνας αλλά και εμένα προσωπικά».

«Από την πρώτη στιγμή έχουν διαταχθεί έρευνες τόσο από την Εθνική Φρουρά όσο και από την Αστυνομία για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης» προσθέτοντας, «καταλαβαίνω την αγωνία των πολιτών αλλά και την ισχυρή επιθυμία όλων να αποδοθεί δικαιοσύνη για να μην συμβεί ξανά κάτι ανάλογο».

«Ως Υπουργός Άμυνας, σας διαβεβαιώνω πώς δεν θα υπάρξουν εκπτώσεις», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε πώς δεν μπορεί να εισέλθει σε λεπτομέρειες που να αφορούν τα γεγονότα, «να είστε βέβαιοι ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρίδης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησής του, ο Υπουργός Άμυνας απάντησε: «Έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι ξεκάθαρος και να αντιμετωπίζω οποιαδήποτε κατάσταση με υπευθυνότητα. Δεν έχω θέσει την παραίτησή μου αλλά είναι πάντοτε στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας

247news.com.cy

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy