Υφ. Πρόνοιας: Δώσαμε 23 εκατομμύρια ευρώ σε επιδόματα μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Για τα επιδόματα στους μετανάστες και τους αιτητές ασύλου μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση

Για τα επιδόματα στους μετανάστες και τους αιτητές ασύλου μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση

Για τα επιδόματα στους μετανάστες και τους αιτητές ασύλου μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση.

Ερωτηθείσα πόσα πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης για επιδόματα μεταναστών, απάντησε ότι «για τα επιδόματα μεταναστών φέτος έχουν δαπανηθεί γύρω στα 23 εκατομμύρια ευρώ. Στον προϋπολογισμό μας είχαμε 40 εκατομμύρια. Εδώ δώσαμε την εξοικονόμηση, μέσα από τον εξορθολογισμό των επιδομάτων, μέσα από ασφαλιστικές δικλείδες, μετά από διασύνδεση με Κοινωνικές Ασφαλίσεις, ώστε αυτός που δουλεύει να μην λαμβάνει επιδόματα».

Συμπλήρωσε ότι «είμαστε στη θέση να μπορούμε μέσα από την εξοικονόμηση να τα δώσουμε πίσω σε νέα προγράμματα».

Σε σχέση με τα επιδόματα που λάμβαναν όσοι δεν δικαιούνταν, εξήγησε ότι «είμαστε σε συνεννόηση και με το Τμήμα Εργασίας γιατί δεν είναι αμιγώς εάν θα λάβεις επίδομα που για ένα μονήρη είναι 260 ευρώ τον μήνα. Το πρόβλημα είναι εάν θα παίρνεις το επίδομα και θα πηγαίνεις στην παράνομη ή αδήλωτη εργασία. Άρα είμαστε σε συνεννόηση τόσο με την αστυνομία όσο και με το Τμήμα Εργασίας για εντατικοποίηση των ελέγχων εκεί και όπου κατά την πληρωμή επιδομάτων όταν υπάρχει ενεργό συμβόλαιο κάποιου αλλοδαπού αλλά δεν υπάρχουν κοινωνικές ασφαλίσεις, τα προωθούμε στο Τμήμα Εργασίας για έλεγχο».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy