Βοηθός Γεν. Ελεγκτής – Δεν τον άφησαν να παρευρεθεί στην Επ. Οικονομικών

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Ο Βοηθός Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Κυριάκος Κυριάκου σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί στην συνεδρία της Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών την Δευτέρα, η οποία στο πλαίσιο της εξέτασης του νομοσχεδίου του Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού, συζήτησε το θέμα των τίτλων του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα/Ελεγκτή/Λογιστή.

«Επειδή το θέμα με αφορά άμεσα, είχα ζητήσει γραπτώς όπως παρευρεθώ στη συνεδρία της Επιτροπής για να εκφράσω τις απόψεις μου και να ενημερώσω σχετικά, αλλά δυστυχώς πήρα αρνητική απάντηση για λόγους που δεν κατανοώ», αναφέρει.

Προσθέτει ότι «σχετικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ως προς τι έχει διαμειφθεί στην Επιτροπή, φαίνεται ότι διατυπώθηκαν κατηγορίες εις βάρος μου οι οποίες αφενός δεν ευσταθούν και αφετέρου δεν ήμουν σε θέση να τις αντικρούσω αφού δεν ήμουν παρών».

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε θέσει θέμα για την αναφορά του τίτλου του δευτέρου τη τάξει στην Ελεγκτική Υπηρεσία ως Βοηθός Γενικός Ελεγκτής στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό, αντί Βοηθός Γενικού Ελεγκτή, την ώρα που η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε καταχωρήσει προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι το θέμα με τον τίτλο και τις αρμοδιότητες του Βοηθού Γενικού Ελεγκτή είχε προκύψει και επί εποχής Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

«Δεν υπήρξε ξανά το ζήτημα διότι ενδεχομένως δεν υπήρξε Βοηθός Γενικός Ελεγκτής ο οποίος λέει ότι δεν είναι υφιστάμενος και ότι δεν δέχεται οδηγίες. Τα έκανε και επί της κας. Γιωρκάτζη. Δεν έχω καμία εμμονή και χαίρομαι διότι το θέμα ηγέρθη επί της κας. Γιωρκάτζη. Ο Κυριάκος Κυριάκου έστελνε επιστολή χωρίς να βάζει τον τίτλο του. Ο Βοηθός Γενικός Ελεγκτής έχει θέσει θέμα αρμοδιοτήτων, υποστήριζε ότι θα πρέπει να μοιράσουμε τις αρμοδιότητες και ο καθένας να κάνει τα δικά του», είπε.

ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy