Βίαζε την 11χρονη εγγονή του για 8 μήνες – Ένοχος και στις 26 κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών λόγων ης φύσης και ηλικίας του θύματος, σήμερα 16 Ιουνίου, εξέδωσε απόφαση σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και στις 26 κατηγορίες που αντιμετώπιζε για τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, συμπεριλαμβανομένου, βιασμού, άσεμνης επίθεσης και βίας στην οικογένεια με θύμα την τότε 11χρονη εγγονή του.

Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση ο κατηγορούμενος μεταξύ Δεμεμβρίου 2020 και Ιουλίου 2021 στις περιπτώσεις που ανεφέρεται στο κατηγορητήριο σε χώρους της οικίας του, αλλά και εκτόςς αυτής προέβη  σε σεξουαλική κακοποίηση της εγγονής του.

όπως αναφέρεται στην απόφαση η ανήλικη κρίθηκε πλήρως αξιόπιστη και κάποιες μικρές ασυνέπεις ή μικ΄ρες αντιφάσεις ή αδυναμία μνήμης  που υπήρξαν στο σύνολο των αναφορών της αναφορικά με τα επίδικα γεγονότα κρίθηκαν απολύτως δικαιολογημένα λόγω της ηλικίας της και κυρίως λόγω του τραυματικού γεγονότος που βίωσε για περίπου 8 μήνες.

Σημειώθηκε δε πως η ανήλικη αποκάλυψε την σεξουαλική κακοποίηση της στην μαμά της και σε οικία της πρόσωπα στον ίδιο χρόνο και τόπο, ενώ στην συνέχεια εξιστόρισε τα γεγονότα ακόμα τρεις φορές σε διαφορετικά πρόσωπα, ήτοι στην Αστυνομικό που έγινε η καταγγελία από οκείο της πρόσωπο και μίλησε στην ανήλικη στο σπίτι του οκείου προσώπου της παραπονούμενης που τηλεφώνησε και κατήγγειλε την υπόθεση, στην Αστυνομικό που έλαβε την οπτικογραφημένη κατάθεση, στην Ψυχολόγο που παραπέμφθηκε για ψυχολογική αξιολόγηση και ενώπιον του Δικαστηρίου, που αν και δεν αναμένεται να αναφερθεί στα γεγονότα με ταυτόσημο τρόπο, εντούτοις η βασική εκδοχή και τα γεγονότα αυτής, ήταν ίδια.

Σύμφωνα με την απόφαση, έγινε δεκτή η ψυχολογική αξιολόγηση της ανήλικης από την Ψυχολόγο, σύμφωνα με την οποία είχε επηρεαστεί η ψυχική υγεία της ανήλικης και παρουσίασε μετατραυματικό στρες, λόγω της σεξουαλικής κακοποίησης, που υπέστη από τον πατρικό παππού της.

Με βάση τη δικαστική απόφαση η υπόθεση ορίστηκε στις 23 Ιουνίου 2022 για αγόρευση για μετριασμό της ποινής και ο κατηγορούμενος διετάχθη όπως παραμείνει υπό κράτηση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy