Τους αρχηγούς διπλωματικών αποστολών της Δημοκρατίας δέχθηκε η ΠτΒ

Την πρόσθετη αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας υπογράμμισε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου

Την πρόσθετη αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας υπογράμμισε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου

Την πρόσθετη αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας υπογράμμισε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου η οποία δέχθηκε τους αρχηγούς διπλωματικών αποστολών της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, «κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που άπτονται της συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Υπουργείου Εξωτερικών, τηρουμένης της αρχής της διάκρισης των εξουσιών».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πτυχές της περαιτέρω αλληλοενημέρωσης και του συντονισμού, προς επίτευξη των στόχων της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, προεξάρχουσας της διαφώτισης της διεθνούς κοινότητας σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα.

Η κ. Δημητρίου υπογράμμισε την πρόσθετη αξία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, στην οποία, όπως επισήμανε, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και ενημέρωσε τους Κύπριους διπλωμάτες για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στο πλαίσιο αυτό.

Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων όσον αφορά σε συγκεκριμένες προτεραιότητες, πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να αναληφθούν προς ενίσχυση της διπλωματικής δραστηριότητας της Δημοκρατίας σε διάφορες χώρες.

Η Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τη συνάντηση ως εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική και εξέφρασε τη βούλησή της για συνέχιση και περαιτέρω ενίσχυση της εκατέρωθεν επικοινωνίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy