Το πρώτο φορτίο με φάρμακα στους σεισμόπληκτους της Συρίας αποστέλλεται αεροπορικώς από Κύπρο

Αύριο Παρασκευή θα αναχωρήσει, επίσης για Βηρυτό, ακόμη ένα φορτίο με φάρμακα, τα οποία αποτελούν δωρεά του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αύριο Παρασκευή θα αναχωρήσει, επίσης για Βηρυτό, ακόμη ένα φορτίο με φάρμακα, τα οποία αποτελούν δωρεά του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αποστέλλεται την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας 2023, με πτήση της Cyprus Airways, το πρώτο φορτίο φαρμάκων για τους σεισμόπληκτους στη Συρία ενώ, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη, η ανταπόκριση του κόσμου για άλλη μια φορά υπήρξε συγκινητική, όσον αφορά τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το εν λόγω φορτίο θα φτάσει στη Βηρυτό και από εκεί θα μεταφερθεί στη Συρία, υπό την ευθύνη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενώ αναφέρεται ότι τα φάρμακα προσφέρει η εταιρεία Medochemie.

Αύριο Παρασκευή θα αναχωρήσει, επίσης για Βηρυτό, ακόμη ένα φορτίο με φάρμακα, τα οποία αποτελούν δωρεά του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής ΔημοκρατίαςΕξάλλου, αύριο Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου, θα αναχωρήσει, επίσης για Βηρυτό, ακόμη ένα φορτίο με φάρμακα, τα οποία αποτελούν δωρεά του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ξεκίνησε από χθες, με τη συνδρομή της Εθνικής Φρουράς, η συγκέντρωση των ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας από τα κέντρα συλλογής που λειτουργούν ανά το παγκύπριο. Η εκστρατεία, η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή, διεξάγεται σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα και τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό και σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών, τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, τους Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οργανώσεις και οργανισμούς.

Το γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη επισημαίνει ότι η ανταπόκριση του κόσμου, για άλλη μια φορά, υπήρξε συγκινητική, αφού έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος βοήθειας, τόσο ρουχισμού όσο και τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής.

Τα είδη θα συγκεντρωθούν σε χώρο πλησίον του Λιμανιού Λεμεσού, όπου θα ακολουθήσει η διαδικασία ετοιμασίας τους για να αποσταλούν στη Συρία και στην Τουρκία, μέσω διαδρομών που θα υποδείξει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy