Το Δικαστήριο Πάφου απέρριψε αγωγή ύψους €24.000, σε βάρος του Σάββα Βέργα

Η αγωγή απορρίφθηκε με έξοδα υπέρ του εναγόμενου και εναντίον της ενάγουσας.

Η αγωγή απορρίφθηκε με έξοδα υπέρ του εναγόμενου και εναντίον της ενάγουσας.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου απέρριψε με απόφασή του αγωγή, ύψους €24.000, σε βάρος του πρώην Δημάρχου Πάφου και Προέδρου του ΔΣ του Pafos Aphrodite Festival, Σάββα Βέργα, που κατέθεσε η εταιρεία Pafos Aphrodite Festival.

Η αγωγή απορρίφθηκε με έξοδα υπέρ του εναγόμενου και εναντίον της ενάγουσας.Η μη κερδοσκοπική εταιρεία που ασχολείται με τη διοργάνωση και διαχείριση διεθνώς αναγνωρισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Πάφο αξίωνε από τον εναγόμενο, ο οποίος κατά τα έτη 2011, 2012 και 2014 ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ της, το ποσό €24.067,00, που ισχυρίζεται πως της οφείλει.

Τα εισιτήρια που διαχειρίζονταν ο εναγόμενος, υπό την ιδιότητά του, χρεώνονταν στον ίδιο μέσω του λογισμικού συστήματος διαχείρισης εισιτηρίων, οι χρεώσεις γίνονταν με την έκδοση τιμολογίων και η εξόφληση πραγματοποιούνταν με τη λήξη των παραστάσεων, οπότε και εκδίδονταν αποδείξεις, προσθέτει.

Το Δικαστήριο στην απόφαση του αποφάνθηκε πως δεν αποδείχθηκε ότι ο εναγόμενος δεν εκπλήρωσε συγκεκριμένους όρους της συμφωνίας του με την Ενάγουσα ως προς την εκ μέρους της διάθεση των εισιτηρίων, που να απολήγει σε παράβαση κάποιας συμφωνίας μεταξύ τους. Δεν αποδείχθηκε επίσης πως ο εναγόμενος αποκόμισε συγκεκριμένο όφελος εις βάρος της ενάγουσας και πως η ενάγουσα υπέστη συγκεκριμένη ζημιά εξαιτίας κάποιας παραβατικής συμπεριφοράς του εναγόμενου στο πλαίσιο διάθεσης των εισιτηρίων, προστίθεται.

Το Δικαστήριο σημειώνει πως δεν υπάρχει ίχνος μαρτυρίας ότι η ενάγουσα ζημιώθηκε επειδή ο εναγόμενος μπορεί να μην διέθεσε στις εταιρείες από τις οποίες εξασφάλισε χορηγίες ισάξιο αριθμό εισιτηρίων.

Η αγωγή απορρίφθηκε με έξοδα υπέρ του εναγόμενου και εναντίον της ενάγουσας.

Σημειώνεται πως τον πρώην Δήμαρχο Πάφου εκπροσώπησε η δικηγόρος Ιωάννα  Νεοφύτου από το γραφείο Μούζουρου & Νεοφύτου ΔΕΠΕ και το Pafos Aphrodite Festival οι δικηγόροι Αρ. Κορακίδου και Κ. Χριστοφόρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy