Το 2023 ξεκινά παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα κατεχόμενα

Στόχος τους είναι να πουλήσουν 241.000 οχήματα μέχρι το 2030

Στόχος τους είναι να πουλήσουν 241.000 οχήματα μέχρι το 2030

Ο Ιρφάν Σουάτ Γκιουνσέλ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «πανεπιστημίου» Εγγύς Ανατολής (YDÜ) και του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων GÜNSEL, δήλωσε ότι το 2023 θα μπει σε μαζική παραγωγή το μοντέλο GÜNSEL B9, το πρώτο ηλεκτρονικό αυτοκίνητο και στόχος τους είναι να πουλήσουν 241.000 οχήματα μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις γράφει ότι ο κ. Γκιουνσέλ ανέφερε πως έχουν προμηθευτές από 30 διαφορετικές χώρες και συνεργασίες με 1200 διαφορετικές εταιρείες. Θα είναι μεγάλη στήριξη, πρόσθεσε, στην οικονομία του ψευδοκράτους, όχι μόνο οι δικές τους δραστηριότητες, αλλά και οι δευτερεύουσες δραστηριότητες της βιομηχανίας αυτοκινήτου, της μηχανολογίας και της τεχνολογίας.

Το 2029, είπε, θα αποτελέσει σημαντικό ορόσημο για το ψευδοκράτος, καθώς μέσω των εξαγωγών της GÜNSEL θα επέλθει εμπορικό ισοζύγιο και δήλωσε:

«Ενώ συντελείται αυτός ο μετασχηματισμός, τα σωστά βήματα που πρέπει να γίνουν την κατάλληλη στιγμή θα επιτρέψουν στη βόρεια Κύπρο μας να ενσωματωθεί πολύ πιο δυνατά στον κόσμο», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy