Τις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών συζήτησε η Υπουργός με την ΟΣΕΟΚ

Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε το ζήτημα της διαιτησίας και της κριτικής διαδικασίας ως εργαλεία για γρήγορη επίλυση των διαφορών

Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε το ζήτημα της διαιτησίας και της κριτικής διαδικασίας ως εργαλεία για γρήγορη επίλυση των διαφορών

Οι εναλλακτικές μέθοδοι επίλυσης διαφορών συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Στέφη Δράκου, με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε το ζήτημα της διαιτησίας και της κριτικής διαδικασίας ως εργαλεία για γρήγορη επίλυση των διαφορών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για το ζήτημα της διαιτησίας, η Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους για την πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει με τον εκσυγχρονισμό του θεσμού, το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, η Υπουργός ενημέρωσε την ΟΣΕΟΚ για την ίδρυση και λειτουργία του Εμπορικού Δικαστηρίου, το οποίο θα εκδικάζει, μεταξύ άλλων, και υποθέσεις που αφορούν σε σοβαρές διαφορές του κατασκευαστικού τομέα.

Τέλος, η Υπουργός αφού υπογράμμισε την ανάγκη για ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς τις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας για την γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy