Την ώρα που οι Ουκρανοί τραγουδούσαν για την «αντίσταση της Μαριούπολης» το ρωσικό χτύπημα στο Τερνόπιλ

Η γενέτειρα της ουκρανικής συμμετοχής στη Eurovision, Τερνόπιλ, χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους λίγο πριν το συγκρότημα Τvorchi ανέβει στη σκηνή στο Λίβερπουλ, λένε αξιωματούχοι αλλά το ρωσικό αυτό χτύπημα ίσως ήταν και η απάντηση στον συμβολισμό που ήθελαν να δείξουν οι Ουκρανοί.

Και αυτό γιατί το τραγούδι τους ήταν αφιερωμένο στην αντίσταση στην Μαριούπολη, όπου αυτή η αντίσταση έγινε κατά κύριο λόγο από τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ.

Η Ρωσία μόλις λίγες ημέρες μετά την επέτειο της Νίκης δεν θα άφηνε αυτή την κίνηση αναπάντητη και κάτι που έδειξε χθες.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Τερνόπιλ, Βολοντίμιρ Τρας, επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο δήμαρχος της πόλης, Σεργκέι Ναδάλ, δήλωσε ότι αποθήκες υπέστησαν ζημιές.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιτέθηκε στις περιοχές του Κιέβου και του Τερνόπιλ πριν και κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Tvorchi στη Eurovision.

Δέκα λεπτά πριν ανέβουν στη σκηνή της Liverpool Arena, οι Tvorchi με αναρτήσεις στο Instagram οι Ουκρανοί έκαναν αναφορές για επίθεση στο Τερνόπιλ.

Μετά την εμφάνισή τους, οι Tvorchi πρόσθεσαν: «Ternopil είναι το όνομα της γενέτειράς μας, η οποία βομβαρδίστηκε από τη Ρωσία ενώ τραγουδούσαμε στη σκηνή της Eurovision για τις ατσάλινες καρδιές, το ανίκητο και τη θέλησή μας».

«Αυτό είναι ένα μήνυμα για όλες τις πόλεις της Ουκρανίας που βομβαρδίζονται καθημερινά. Χάρκοβο, Ντνίπρο, Χμελνίτσκι, Κίεβο, Ζαπορίζια, Ούμαν, Σούμι, Πολτάβα, Βινίτσια, Οδησσός, Μυκόλαϊβ, Τσερνίχοβ, Χερσώνα και όλες τις άλλες. Ευρώπη, ενωθείτε ενάντια στο κακό για χάρη της ειρήνης».

Οι Tvorchi παρουσίασαν το Heart of Steel – ένα τραγούδι για τους στρατιώτες που ηγήθηκαν μιας ανεπιτυχούς αντίστασης κατά των ρωσικών δυνάμεων στη Μαριούπολη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy