Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται πλήρης λειτουργία του συστήματος του Κτηματολογίου

Σοβαρά προβλήματα από την κυβερνοεπίθεση

Σοβαρά προβλήματα από την κυβερνοεπίθεση

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα λειτουργήσει πλήρως το ηλεκτρονικό σύστημα του Τμήματος Κτηματολογίου, είπε την Τετάρτη ο Διευθυντής του Τμήματος, Ελλίκος Ηλία, κατά τη διάρκεια παρουσίασής του στο 17ο Συνέδριο & Έκθεση Ανάπτυξης Γης, Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

Σοβαρά προβλήματα από την κυβερνοεπίθεσηΟ κ. Ηλία, ξεκινώντας την παρουσίασή του για το ηλεκτρονικό κτηματολόγιο, ανέφερε ότι βρίσκονται «σε μια δύσκολη περίοδο» λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα του Τμήματος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, «η δική μας περιπέτεια θα μας βγάλει νικητές, θα γίνουμε καλύτεροι». Πρόσθεσε ότι αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο το Τμήμα Κτηματολογίου αλλά και άλλες κυβερνητικές και ιδιωτικές υπηρεσίες, «για να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα να θωρακίσουμε την ασφάλεια».

Σημείωσε ότι, από το βράδυ της 8ης Μαρτίου που ξεκίνησε το πρόβλημα, ακόμα συνεχίζεται, ενώ υπολογίζουν ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να λειτουργήσουν πλήρως, σε ένα νέο περιβάλλον.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy