Τη Δευτέρα η εγκύκλιος για την την προκήρυξη των εκλογών στην Μητρόπολη Πάφου

Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν μετά τις προεδρικές στις 19 Φεβρουαρίου

Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν μετά τις προεδρικές στις 19 Φεβρουαρίου

Τη Δευτέρα αναμένεται να είναι έτοιμη η εγκύκλιος για την προκήρυξη των εκλογών στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου Γεώργιο.

Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν μετά τις προεδρικές στις 19 ΦεβρουαρίουΣε δηλώσεις του στη Γεροσκήπου μετά από τη χειροτονία σε πρεσβύτερο και  ακολούθως τη χειροθεσία του Αρχιδιακόνου Οδυσσέα Ασπρομάλλη σε Αρχιμανδρίτη, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «μέχρι την Τετάρτη είναι τα χρονικά όρια, τα οποία μας επιτρέπει το καταστατικό να στείλουμε την εγκύκλιο για να προκηρύσσουμε τις εκλογές. Νομίζω μέχρι τη Δευτέρα θα είναι έτοιμη η εγκύκλιος, θα φύγει τη Δευτέρα για να προκηρυχτούν οι εκλογές».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ερωτηθείς σχετικά είπε πως ο παφιακός λαός είναι ελεύθερος να επιλέξει από τους πολλούς που έχουμε Αρχιμανδρίτες και Επισκόπους σε όλη την Κύπρο, τους τρεις που θα απαρτίσουν το τριπρόσωπο που θα έρθει στην Ιερά Σύνοδο και η οποία θα επιλέξει τον έναν για Μητροπολίτη Πάφου.

Πρόσθεσε πως είναι ελεύθερος οποιοσδήποτε πληροί εκείνα τα οποία απαιτεί ο καταστατικός χάρτης, να θέσει υποψηφιότητα από όλη την Κύπρο, προσθέτοντας πως σύμφωνα με το καταστατικό πρέπει να έχει δεκαετή υπηρεσία στην Κύπρο.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του Μητροπολίτη Πάφου αναμένεται να γίνουν μετά τις προεδρικές στις 19 Φεβρουαρίου και όπως λέει το καταστατικό σε 40 ημέρες από την κένωση περίπου του θρόνου, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ανέφερε πως οι πρώτες ημέρες στην Αρχιεπισκοπή είναι κάπως δύσκολες για τον λόγο ότι πολύ κόσμος έρχεται να χαιρετήσει επίσημοι και απλός λαός.

Επιπρόσθετα είπε πως τα προβλήματα είναι και ποιοτικά και ποσοτικά διαφορετικά από ότι ήταν στη Μητρόπολη Πάφου. Ελπίζω ο Θεός να βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε αυτής της δουλειάς και αυτών των δυσκολιών, συμπλήρωσε.

Σε σχέση με τη χειροθεσία του Αρχιδιακόνου Οδυσσέα Ασπρομάλλη σε Αρχιμανδρίτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Γεροσκήπου ανέφερε πως «είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για την Πάφο σήμερα γιατί ένα σεμνό παιδί που για επτά χρόνια ήταν διάκος μου και τον ξέρω, ένας απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής, μορφωμένος άνθρωπος, έγινε Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Πάφου».

Έτσι, φεύγοντας από την Πάφο, «νιώθω ότι αφήνω πίσω εκτός από τους άλλους άξιους που αφήσαμε και έναν νέο Αρχιμανδρίτη που θα βρει τον τρόπο να κηρύσσει με το λόγο του και με το παράδειγμα του να φέρει κόσμο κοντά στο Χριστό», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy