Θετικοί στον κορωνοϊό οι γονείς της 4χρονης – Στο Ισραήλ με την θεία της

Το 4χρονο κορίτσι θα συνοδεύσει στο Ισραήλ η θεία της

Το 4χρονο κορίτσι θα συνοδεύσει στο Ισραήλ η θεία της

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν οι γονείς του τετράχρονου κοριτσιού που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου, αφού προσβλήθηκε με στρεπτόκοκκο τύπου Ά.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου, οι γονείς του παιδιού προχώρησαν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης με θετικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου δεν θα μπορέσουν να την συνοδεύσουν στο εξωτερικό.

Το 4χρονο κορίτσι θα συνοδεύσει στο Ισραήλ η θεία της.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας έστησε γιγαντιαία επιχείρηση προκειμένου το κοριτσάκι να μεταφερθεί στο Ισραήλ και αναμενόταν ότι το μεσημέρι της Τετάρτης (21/12) θα προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας αεροπλάνο με ομάδα έξι γιατρών από το Ισραήλ και ειδικό μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει προηγουμένως η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ Χριστίνα Γιαννάκη, η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες. Σημείωσε πως «πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έστησε το Υπουργείο Υγείας, με στόχο να σωθεί το παιδάκι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy