Τεχνικές δυσκολίες για τη διεξαγωγή των εκλογών του Μάϊου

Πρόκειται για τις ευρωεκλογές και Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πρόκειται για τις ευρωεκλογές και Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Για τους προβληματισμούς του αναφορικά στις πρακτικές και τεχνικές δυσκολίες, που προκύπτουν από τη διεξαγωγή των εκλογών του Μάϊου του 2024, ενημέρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, τους  εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα διεξαγωγής δυο ξεχωριστών εκλογών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Εσωτερικών με τους  εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Επιτροπής Εσωτερικών και απαντώντας σε ερώτησή τους για το θέμα της πολυπλοκότητας διεξαγωγής των εκλογών του Μάϊου του 2024, ο κ. Ιωάννου ενημέρωσε για τους προβληματισμούς του αναφορικά με τις πρακτικές και τεχνικές δυσκολίες που προκύπτουν, ενώ σημείωσε ότι τυγχάνουν αξιολόγησης από το Υπουργείο του.

Διευκρίνισε, εξάλλου, ότι δεν τίθεται θέμα διεξαγωγής δυο ξεχωριστών εκλογών.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ετοιμασίας τροποποιητικών νομοσχεδίων από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών, για ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στη διεξαγωγή των εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2024 και την εύρυθμη λειτουργία των νέων Δήμων, προστίθεται.

Ο ΥΠΕΣ άκουσε τις απόψεις των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων σε πρόνοιες, που αφορούν κυρίως στην πολιτική διάσταση.

Η συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα σύνεσης, κατέληξε όπως μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τα κοινοβουλευτικά κόμματα υποβάλουν τις θέσεις τους επί των προτεινόμενων νομοσχεδίων, που τους παρουσιάστηκαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy