Τατάρ: «Υπερβολικά» τα νέα μηνύματα για το «πρωτόκολλο» κατεχομένων-Τουρκίας

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ αντέδρασε στα τελευταία μηνύματα της ελληνοκυπριακής πλευράς σχετικά με την νέα οικονομική συμφωνία των κατεχομένων με την Τουρκία

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ αντέδρασε στα τελευταία μηνύματα της ελληνοκυπριακής πλευράς σχετικά με την νέα οικονομική συμφωνία των κατεχομένων με την Τουρκία

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ αντέδρασε στα τελευταία μηνύματα της ελληνοκυπριακής πλευράς σχετικά με την νέα οικονομική συμφωνία των κατεχομένων με την Τουρκία. Ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «οι υπερβολικές και ανεξέλεγκτες δηλώσεις του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη προσέβαλαν» τους Τουρκοκύπριους.

Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», ασκώντας κριτική στην ε/κ ηγεσία με τον ισχυρισμό ότι παρεμβαίνει στις σχέσεις της τ/κ κοινότητας με την Τουρκία, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι «το πρωτόκολλο οικονομικής και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας του 2022, το οποίο αποτελεί διμερές πρωτόκολλο μεταξύ ‘κρατών’, έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη πολιτικών που θα ωφελήσουν τον λαό μας, ειδικά σε αυτή την περίοδο κατά την οποία αισθανόμαστε τις βαριές επιπτώσεις του κορωνοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία μαζί με ολόκληρο τον κόσμο».

«Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που πραγματοποίησε, το πρωτόκολλο, το οποίο προετοιμάστηκε με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας μας, ενοχλεί πολύ τον Αναστασιάδη», ισχυρίστηκε ακόμη ο κ. Τατάρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο Ε/κ ηγέτης προτιμά την εντατικοποίηση του βαθμού δυσκολίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ‘τ/κ λαός’ στο πεδίο της οικονομίας. Η ‘κυβέρνησή’ μας, μαζί με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο για να βγει (η τ/κ πλευρά) από την οικονομική κρίση». «Το να ενοχληθείς από αυτό και να προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις το έργο που γίνεται ως εργαλείο προπαγάνδας, τοποθετώντας το σε εντελώς διαφορετικές διαστάσεις, είναι μια νέα αντανάκλαση της πραγματικής ελληνοκυπριακής νοοτροπίας», είπε.

Συνδέοντας τα τελευταία μηνύματα της ε/κ πλευράς με το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Τατάρ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθήσει στενά τις τοποθετήσεις των Ελληνοκυπρίων υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι «το πραγματικό πρόσωπο της ελληνοκυπριακής πλευράς, η οποία πλέον έχει εισέλθει στην εκλογική διαδικασία, θα καταστεί (σταδιακά), σε καθημερινή βάση, πιο κατανοητό. Αυτό θα σας δώσει σαφή μηνύματα για τη σημερινή ελληνοκυπριακή ηγεσία και τον ενδεχόμενο επόμενο ηγέτη της, το νησί της Κύπρου, το μέλλον του Κυπριακού και το όραμά τους για την περιοχή μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy