Τατάρ: Η «κυριαρχία» του ψευδοκράτους είναι σημαντική εναντίον των απειλών

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση άσκησης πραγματοποιήθηκε στον κατεχόμενο Άγιο Ιλαρίωνα - Η δεύτερη φάση άσκησης θα γίνει στην θαλάσσια περιοχή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση άσκησης πραγματοποιήθηκε στον κατεχόμενο Άγιο Ιλαρίωνα - Η δεύτερη φάση άσκησης θα γίνει στην θαλάσσια περιοχή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Η «κυριαρχία» του ψευδοκράτους είναι σημαντική εναντίον των απειλών της ελληνοκυπριακής πλευράς στην Ανατολική Μεσόγειο ισχυρίστηκε ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε ομιλία του κατά την έναρξη της κοινής άσκησης έρευνας και διάσωσης «Μάρτυρας Ανθυπολοχαγός Τζανέρ Γκιόνελι-2022» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, αναφερόμενος στην άσκηση είπε ότι εντυπωσιάστηκε σημειώνοντας ότι είναι σημαντική η ενδυνάμωση της «τδβκ» και η ικανότητα να αντιμετωπίζει φυσικές καταστροφές, με την βοήθεια και στήριξη της Τουρκίας.

Είπε, ακόμα, ότι η Τουρκία μοιράζεται με το ψευδοκράτος την δύναμη της άμυνας και της πολιτικής της άμυνας. Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι στην άσκηση λαμβάνουν μέρος στρατιωτικό προσωπικό και μέλη της πολιτικής άμυνας της Τουρκίας και κατεχομένων αλλά η άσκηση έχει και διεθνή διάσταση, λόγω της παρουσίας και συμμετοχής και άλλων χωρών γεγονός που «αυξάνει το στάτους» του ψευδοκράτους.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι για να επαναρχίσουν οι επίσημες συνομιλίες αλλά για να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές οι αξιώσεις της τ/κ πλευράς που είναι η αναγνώριση της «κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνές καθεστώς» των κατεχομένων. Είπε, ακόμα, ότι οι συζητήσεις περί ομοσπονδίας έχουν λήξει.

Η χθεσινή πρώτη φάση της άσκησης πραγματοποιήθηκε στον κατεχόμενο Άγιο Ιλαρίωνα, ενώ η δεύτερη φάση θα γίνει στην θαλάσσια περιοχή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Την έναρξη της άσκησης παρακολούθησαν οι Ερσίν Τατάρ, ο τέως ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο «υπεξ» Τχσίν Ερτουγρούλογλου, ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα Αλί Μουράτ Μπαστερί, «βουλευτές» και ξένοι παρατηρητές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy