Τατάρ: Δεν βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση το ψευδοκράτος

«Δεν είμαστε και σε πολύ κακή κατάσταση, θα ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα»

«Δεν είμαστε και σε πολύ κακή κατάσταση, θα ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα»

Παρά την «απομόνωση», τους «περιορισμούς και τα εμπάργκο» που επιβάλλονται, το ψευδοκράτος έχει καταστεί «φίρμα» στον τουρισμό και στην ανώτατη εκπαίδευση, είπε σε δηλώσεις του ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με την «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

«Δεν είμαστε και σε πολύ κακή κατάσταση, θα ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα», είπε ο Τατάρ κατά την διάρκεια του ταξιδιού του με πλοίο ανάμεσα στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας και το λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνας.

Ανάφερε ακόμα ότι τα ξενοδοχεία είναι πλήρη και ότι όλα αυτά δείχνουν την εμπιστοσύνη προς το ψευδοκράτος.

«Δεν διεκδικώ μερίδιο για τον εαυτό μου, όμως αφότου εξελέγην πρόεδρος, αναπτύχθηκαν τέτοιες στενές σχέσεις με την Τουρκία που πραγματικά υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και βλέπω ότι κοιτάζουν πολύ πιο θετικά πλέον την Κύπρο στην Τουρκία», ισχυρίστηκε.

Αναφέροντας ότι το ταξίδι με πλοίο είναι μια εναλλακτική επιλογή, ο κ.Τατάρ σημείωσε ότι υπάρχουν δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγια ανάμεσα στην Αλεξανδρέττα και την κατεχόμενη Κερύνεια και σύντομα θα αρχίσουν δρομολόγια και προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Επισημαίνοντας την αύξηση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων, ο Τατάρ είπε ότι η τιμή των θαλάσσιων δρομολογίων από την Αλεξανδρέττα είναι η μισή σε σύγκριση με εκείνη των αεροπορικών εισιτηρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy