Ταυτοποιήθηκε η σορός του 23χρονου φοιτητή της Νομικής Κυπριανού Παπαϊωάννου

Σε πένθος βυθίστηκε η κοινότητα Αυγόρου

Σε πένθος βυθίστηκε η κοινότητα Αυγόρου

Ταυτοποιήθηκε η σορός του 23χρονου φοιτητή της Νομικής Κυπριανού Παπαϊωάννου ο οποίος αγνοείτο από στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Σε πένθος βυθίστηκε η κοινότητα ΑυγόρουΑνάρτηση του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου, του οποίου ήταν μέλος, αναφέρει ότι «η μεγάλη οικογένεια του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου, αποχαιρετά απόψε με απέραντη θλίψη και συγκλονισμό, έναν αγαπημένο παλιό μαθητή, τον Κυπριανό Παπαϊωάννου, τον Κύπρο μας, που τόσο αδόκητα και άδικα έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Αναφέρει ότι ο Κύπρος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συμμαθητές, τους καθηγητές και το προσωπικό του σχολείου μας, αλλά και του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα στο οποίο φοιτούσε το πρωί.

Η αγάπη του για τη Βυζαντινή Μουσική τον οδήγησε στο Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου, με κύρια κατεύθυνση την Ψαλτική Τέχνη.

Αποφοίτησε από το σχολείο μας το 2018 με ΑΡΙΣΤΑ και μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως καταδρομέας, συνέχισε με τις σπουδές του στη Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ακόμα και μετά την αποφοίτησή του συνέχισε να προσφέρει στο σχολείο μας συμμετέχοντας με τους μαθητές μας σε τοπικές εκδηλώσεις.

Η διεύθυνση, οι καθηγητές, οι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου μας εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Η  κοινότητα Αυγόρου, γεννέτειρα του άτυχου Κυπριανού Παπαϊωάννου, πενθεί από χθες βράδυ με τον Κοινοτάρχη της Παναγιώτη Μιχαηλά να δηλώνει στο ΚΥΠΕ ότι η κοινότητα είναι σε αναμονή για να κάνει ό,τι μπορεί για στήριξη της οικογένειας του.

«Από την Τετάρτη 1 Μαρτίου που έγινε η Εθνική Τραγωδία, η Κοινότητα Αυγόρου ήταν βουβή και περίμενε με αγωνία ότι θα είχε καλό αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Μιχαηλάς στο ΚΥΠΕ.

«Από ψες που ταυτοποιήθηκε η σορός του Κυπριανού η Κοινότητα της Αυγόρου είναι σε χειρότερη κατάσταση», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι «ο Κυπριανός ήταν ένα πολύ καλό και φιλήσυχο παιδί, κοντά στην εκκλησία».

Σημείωσε πως «ο πατέρας του είναι ο Πάτερ Χριστόδουλος είναι Ιερέας συμπαραστάτης της κοινότητας Αυγόρου, στις χαρές και στις λύπες.  Τώρα έχουμε υποχρέωση όπως στηρίξουμε την οικογένεια του Κυπριανού και τον Πάτερ Χριστόδουλο».

Ο Κοινοτάρχης Αυγόρου ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζουν ακόμα πότε θα μεταφερθεί η σορός του άτυχου νέου στην Κύπρο. «Παραμένουμε σε αναμονή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό της οικογένειας και ο Θεός βοηθός για όλους», είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy