ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.: Συνεχίζονται οι εκποιήσεις ακόμα και κύριας κατοικίας

Ο Σύνδεσμος κάνει έκκληση σε όλα τα κόμματα να συζητήσουν με εποικοδομητικό πνεύμα όλες τις προτάσεις

Ο Σύνδεσμος κάνει έκκληση σε όλα τα κόμματα να συζητήσουν με εποικοδομητικό πνεύμα όλες τις προτάσεις

Η «καταχρηστική συμπεριφορά των Τραπεζών, Επενδυτικών Ταμείων και Εταιρειών Διαχείρισης» έναντι των δανειοληπτών «συνεχίζεται ανεξέλεγκτα», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.) .

«Προχωρούν σε εκποιήσεις, ακόμη και κύριας κατοικίας, παρ’ όλες τις προσπάθειες κάποιων κομμάτων και φορέων για να βάλουν φρένο στη θυματοποίηση και εκμετάλλευση των δανειοληπτών. Μετά από καταγγελία που έγινε στον ΣΥΠΡΟΔΑΤ την Πέμπτη 23/6, για επικείμενη εκποίηση Κύριας Κατοικίας, ενεργήσαμε άμεσα, και την επομένη, Παρασκευή 24/6 το πρωί, καταφέραμε να αναστείλουμε τον πλειστηριασμό», προσθέτει.

Ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ. κάνει έκκληση σε όλα τα κόμματα να συζητήσουν με εποικοδομητικό πνεύμα όλες τις προτάσεις και να βρουν τον τρόπο να διαμορφώσουν εκείνο το νομικό πλαίσιο που προστατεύει τους δανειολήπτες «χωρίς να επεμβαίνει ουσιαστικά στο δικαίωμα των Τραπεζών να ρευστοποιήσουν μέσω της διαδικασίας ιδιωτικής εκποίησης, τις εξασφαλίσεις (υποθήκες) που τους δόθηκαν».

«Θα πρέπει επειγόντως η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών να επαναφέρει όλες τις προτάσεις νόμου για συζήτηση. Ο Σύνδεσμος μας διαχρονικά με σοβαρότητα και πλήρη συναίσθηση ευθύνης, είναι έτοιμος να βοηθήσει κάθε στιγμή, όσο μπορεί οποιονδήποτε έχει πρόβλημα και επικοινωνήσει μαζί μας», καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy