Στους 35 οι νεκροί τ/κ από το σεισμό στην Τουρκία

Αναζητούνται άλλα τρία άτομα

Σεισμός στην Τουρκία: Τραγικό τέλος για σχολική ομάδα βόλεϊ από την Αμμόχωστο - Τουλάχιστον 16 άτομα νεκρά

Στους 24 έφτασαν οι νεκροί στα χαλάσματα του ξενοδοχείου Isias στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας, όπου διέμενε η τ/κ αποστολή βόλεϊ από την Αμμόχωστο, ενώ ακόμη ένα πτώμα τ/κ ανασύρθηκε στο Χατάι.

Σεισμός στην Τουρκία: Τραγικό τέλος για σχολική ομάδα βόλεϊ από την Αμμόχωστο - Τουλάχιστον 16 άτομα νεκράΣύμφωνα με ανακοίνωση της «πρωθυπουργίας», ο συνολικός αριθμός των θυμάτων του σεισμού για «πολίτες» του ψευδοκράτους έφτασε τους 35 κι αναζητούνται άλλοι 13.

Στο Αντίγιαμαν εντοπίστηκαν οι σοροί ακόμη δύο μαθητών. Στο Χατάι ο συνολικός αριθμός των ατόμων που εντοπίστηκαν στα ερείπια ενός ξενοδοχείου και του «Σπιτιού του Δασκάλου» είναι 9.

Υπενθυμίζεται ότι στο Καχραμάνμαρας έχασαν την ζωή τους από τον σεισμό 3 άτομα και στην Οσμανίγιε άλλος ένας.

Απόψε στις 10.00 αναμένεται με ειδική πτήση να φτάσουν στα κατεχόμενα οι σοροί των μελών της αποστολής βόλεϊ που έχουν ταυτοποιηθεί, όπως και οι συγγενείς αυτών.

Ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες των σωστικών συνεργείων στο ξενοδοχείο Isias μέχρι να εντοπίσουν και το τελευταίο μέλος της αποστολής. Οι σοροί που θα ταυτοποιούνται θα επιστρέφουν στα κατεχόμενα κάθε βράδυ με ειδική απευθείας πτήση.

Οι πρώτες κηδείες

Με λυγμούς και δάκρυα στα μάτια εκατοντάδες κόσμου αποχαιρέτισαν σήμερα στα κατεχόμενα τους πρώτους νεκρούς της τ/κ αποστολής της ομάδας βόλεϊ γυμνασίου του επαγγελματικού λυκείου κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Η κηδεία τεσσάρων μαθητών έγινε το μεσημέρι στον πρώην καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου που έχει μετατραπεί στο τζαμί Λαλά Μουσταφά Πασιά. Εκεί έγινε η τελετή για τα αδέρφια Ντουρούκ και Αλπ Ακίν, του Μερτ Νιαζί Τοπουκτσιούλογλου και του Φαχρί Αρκαρ.

Τα φέρετρα ήταν στη σειρά σκεπασμένα με τις σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας και του ενός με την σημαία της ομάδας του, της Φενέρμπαχτσε.

Στην κηδεία παρέστησαν ο κατοχικός  ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, ο Τούρκος «πρέσβης», Μετίν Φεϊζίογλου, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν και πολλοί άλλοι.

Το μεσημέρι κηδεύτηκε στον κατεχόμενο Μαραθόβουνο και ένας ακόμη μαθητής, μέλος της ομάδας βόλεϊ, ο Καγάν Σελίμ Ις.

Μετά τη μεσημεριανή προσευχή και σε κλίμα βαρύτατου πένθους, στο κοιμητήριο κατεχόμενης Αμμοχώστου, κηδεύτηκαν η Ντουϊγκού Καλαϊτζί και η κόρη της, Λαβίν. Και σε αυτή την κηδεία παρέστησαν οι «επίσημοι» του ψευδοκράτους, «βουλευτές», «υπουργοί» κι άλλοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy