Στο προεδρικό ο Ισπανός πρωθυπουργός

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδέχθηκε στις 14:45 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Μετά την άφιξη του κ. Σάντσεθ και της συνοδείας του, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ισπανίας και Κύπρου στο προαύλιο του Προεδρικού. Στη συνέχεια, άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές.

Ακολούθως ο Ισπανός Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου και οι δυο Πρόεδροι σύστησαν ο ένας τα μέλη της αντιπροσωπείας του στον άλλο.

Ακολούθως περπάτησαν στο κόκκινο χαλί προς την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου, ανέβηκαν τα σκαλιά και έκαναν χειραψία πριν από την είσοδό τους στο κτίριο.

Οι δυο Προέδροι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση. Ύστερα από αυτήν θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ισπανία την 1η Ιουλίου 2023.

Κατά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Ισπανό Πρωθυπουργό για την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό με στόχο το σπάσιμο του αδιεξόδου και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Ο Πρωθυπουργός Sánchez θα αναχωρήσει από την Κύπρο αργά το απόγευμα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy