Στο περίμενε Κύπριος φοιτητής της Ουκρανίας-«Κάθε φορά αλλάζει η απάντηση»(ΒΙΝΤΕΟ)

9 μήνες περιμένει να συνεχίσει αλλού τις σπουδές του Κύπριος φοιτητής που φοιτούσε στην Ουκρανία

9 μήνες περιμένει να συνεχίσει αλλού τις σπουδές του Κύπριος φοιτητής που φοιτούσε στην Ουκρανία

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε Κύπριος φοιτητής της Ουκρανίας, ο οποίος με παρότρυνση των Κυπριακών Αρχών άφησε τις σπουδές του για να μην κινδυνέψει από τον πόλεμο, αλλά εδώ και εννιά μήνες περιμένει να τον τακτοποιήσουν αλλού.

Ο Γιώργος Γεωργίου είναι στο περίμενε έχασε ήδη την μία χρονιά και όπως δείχνουν τα πράγματα θα χάσει και την επόμενη. Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και εννέα μήνες είναι σε επικοινωνία με τον Υπουργείο και πηγαίνουν από βδομάδα σε βδομάδα και περιμένουν εξελίξεις.

Κληθείς να απαντήσει τι του λένε και δεν προχωρά η διαδικασία, ανέφερε ότι κάθε φορά που επικοινωνούν αλλάζει η απάντηση, την μία φορά λένε πως θα συνεχίσει σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, μετά του λένε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στην Ελλάδα επειδή είναι Κύπριος, παρόλο που είχε αλλάξει το νομοσχέδιο και άφησε όλους τους Έλληνες φοιτητές που ήταν στην Ουκρανία να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος σημείωσε επίσης ότι, ήρθε σε επαφή με ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Λευκωσίας για να συνεχίσει στην οδοντιατρική σχολή, αλλά λόγω του υψηλού κόστους των σπουδών, οι γονείς του δεν μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά.

Δείτε το βίντεο: 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy