Στο μικροσκόπιο για διαφθορά και η πρόεδρος Ε.Ε. φον ντερ Λάιεν

Για εταιρεία του συζύγου της που δραστηριοποιείται στον τομέα των εμβολίων COVID-19

Για εταιρεία του συζύγου της που δραστηριοποιείται στον τομέα των εμβολίων COVID-19

Με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Virginie Joron, αποκαλύπτει κρίσιμες παραλείψεις στην δήλωση συμφερόντων της Προέδρου της Κομισιόν και προκαλεί μείζον θέμα αξιοπιστίας για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν!

Για εταιρεία του συζύγου της που δραστηριοποιείται στον τομέα των εμβολίων COVID-19Όπως αναφέρει, η Πρόεδρος της Κομισιόν στην δήλωση συμφερόντων της, περιορίζεται να πει ότι ο σύζυγός της διευθύνει ένα αμερικανικό εργαστήριο, Orgenesis, στη Γερμανία και ότι είναι μέλος μιας ένωσης για μουσικά προικισμένα παιδιά και μιας μη κερδοσκοπικής ένωσης.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η Γαλλίδα ευρωβουλευτής, ενόψει των δεσμεύσεων για αγορά εμβολίων κατά του COVID-19 αξίας 71 δισεκατομμυρίων ευρώ, υπάρχουν ορισμένες κρίσιμες παραλείψεις στη δήλωσή της:

  • Η Orgenesis δηλώνει ότι δραστηριοποιείται στον τομέα των εμβολίων COVID-19 από τις 19 Μαΐου 2020.
  • Η Orgenesis ανέφερε κύκλο εργασιών μόλις 13 εκατομμυρίων USD και ζημίες 9 εκατομμυρίων USD το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Μια κοινή επιχείρηση Orgenesis φέρεται να έχει λάβει περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης στα τέλη του 2021.

Μια κοινοπραξία Orgenesis λέγεται ότι απέκτησε περίπου 32 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης στα τέλη τουe021.

Αναφέρεται ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 ο Χάικο φον ντερ Λάιεν διορίστηκε στο Εποπτικό Συμβούλιο μιας ιταλικής ερευνητικής οντότητας που λέγεται ότι έλαβε 320 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ιταλικού σχεδίου ανάκαμψης.

Η Orgenesis διαχειρίζεται επιχορήγηση 4 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από την Επιτροπή στις 3 Μαΐου 2022. Στο παρελθόν, αυτή η εταιρεία έλαβε δημόσιους πόρους από το Βέλγιο. Ευλόγως, λοιπόν, υποβάλλει το ερώτημα, τι ύψους ήταν η χρηματοδότηση της ΕΕ, που δόθηκε στο Orgenesis το 2020, το 2021 και το 2022.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy