Στο Ισραήλ ο ΠτΔ – Θα παρασημοφορηθεί με το Προεδρικό Μετάλλιο Τιμής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία βρίσκεται στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη - Θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της χώρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία βρίσκεται στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη - Θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της χώρας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας, θα έχει στις 11.00 σήμερασυνάντηση με τον νικητή των εκλογών στη χώρα Βενιαμίν Νετανιάχου.

Στις 12.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ισραήλ  Ισαάκ Χέρτζογκ.

Θα ακολουθήσει τελετή παρασημοφόρησης του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο του Ισραήλ με το Προεδρικό Μετάλλιο Τιμής, που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει το κράτος του Ισραήλ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου και θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ, στην Προεδρική Κατοικία, προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τη σύζυγό του.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα αναχωρήσουν για το Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και θα συμμετάσχει στις εργασίες του Φόρουμ για την Ειρήνη.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν κατά τις επαφές του στο Ισραήλ και στη συνέχεια στο Παρίσι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Παντελής Παντελίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy