Στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής το τελευταίο αντίο στη Ζέτα

Τριήμερο πένθος - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου - Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβούλιο για την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Τριήμερο πένθος - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου - Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβούλιο για την Ζέτα Αιμιλιανίδου

Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με  με τις τιμές που θα αποδώσει το κράτος στη Ζέτα Αιμιλιανίδου. Η κηδεία θα τελεστεί το πρωί της Παρασκευής στις 11:00 από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κηρύχθηκε τριήμερο πέθνος από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή όπου θα τελεστεί η κηδεία.

Παράλληλα κατά την διάρκεια του τριήμερου πέθνους όλες οι δημοσιές εκδηλώσεις της κυβέρνησης αναβάλλονται. Επίσης ανοίγει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή βιβλίο συλλυπητηρίων.

Η σορός της εκλιπούσας θα τεθεί σε λαικό προσκύνημα την παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 10 το πρωί στον Ιερό Ναό Της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. Τέλος η κηδεία θα τελεστεί με τιμές ενέργεια υπουργού με δημοσία δαπάνη.

Υπουργοί αποχαιρετούν τη συνάδελφό τους Ζέτα Αιμιλιανίδου

Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την Ζέτα Αιμιλιανίδου όσοι Υπουργοί μίλησαν το πρωί της Τετάρτης στους δημοσιογράφους, κατά την άφιξή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, της πρώτης μετά τον αδόκητο χαμό της Υπουργού Εργασίας.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου χαρακτήρισε την εκλιπούσα ως αποτελεσματική και εξαιρετική και πρότυπο γυναίκας πολιτικού, «μιας φίλης αλλά πάνω από όλα άνθρωπος».

«Είμαστε γεμάτοι συγκίνηση και θα θυμόμαστε την Ζέτα με τις καλύτερες σκέψεις, για το έργο που επιτέλεσε, για την αγάπη του κόσμου που κέρδισε επάξια και για τον άνθρωπο τον εξαιρετικό που γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης είπε πως ο ίδιος ήταν συνάδελφος με την Ζέτα Αιμιλιανίδου στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Απρίλιο του 2013 και πρόσθεσε ότι οι δυο τους είχαν συνδεθεί με μια φιλία.

Τριήμερο πένθος - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου - Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβούλιο για την Ζέτα Αιμιλιανίδου

«Ήταν μια αξιοπρεπέστατη, ικανότατη ανιδιοτελής και ιδεολόγος Υπουργός από τους λίγους. Αιωνία της η μνήμη και δυστυχώς έφυγε πρόωρα», κατέληξε.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτική Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής ανέφερε στις δικές του δηλώσεις πως είναι συντετριμμένος.

«Δεν ξέρω πως θα μπούμε στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου με την απουσία της αγαπημένης μας Ζέτας», πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως «αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι θα τη θυμόμαστε για την ανθρωπιά της, πάνω από όλα, για τον δυναμισμό της, για την αποτελεσματικότητά της και τη φιλία της με την οποία μας τίμησε όλα αυτά τα χρόνια».

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού ως «πολύ δύσκολη», αφού η απουσία της Ζέτας Αιμιλιανίδου θα είναι εμφανέστατη.

«Παρόλα ταύτα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», πρόσθεσε ο ΥΠΕΣ σημειώνοντας ότι η ανταπόκριση όλων μετά την αγγελία του θανάτου της «νομίζω ομολογεί το ήθος, την ποιότητα, την αξία τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης προσφοράς. Ελπίζω ο Θεός να την αναπαύσει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy