Στήριξη των κατοίκων ορεινών περιοχών αποφάσισε το Υπουργικό

Οι Τ/κ που μένουν στο εξωτερικό δεν είναι μόνοι, έχουν πίσω τους το «κράτος» της «τδβκ», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ

Οι Τ/κ που μένουν στο εξωτερικό δεν είναι μόνοι, έχουν πίσω τους το «κράτος» της «τδβκ», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ

Οι Τ/κ που μένουν στο εξωτερικό δεν είναι μόνοι, έχουν πίσω τους το «κράτος» της «τδβκ», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ, εννοώντας το ψευδοκράτος, λέγοντας ότι στο Λονδίνο συνάντησε Τ/κ που μένουν εκεί από πολλούς τομείς και επαγγελματικές ομάδες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης και η σύζυγος του, Σιμπέλ Τατάρ επέστρεψαν σήμερα νωρίς το πρωί στα κατεχόμενα και σε δηλώσεις του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» είπε ότι στόχος των διαφορετικών επαφών του και στην Βουλή των Λόρδων, ήταν να κάνει την φωνή των Τ/κ ν’ ακουστεί, να επιστήσει και πάλι την προσοχή στα «άδικα εμπάργκο» και να φέρει στην επικαιρότητα τα θέματα των απευθείας πτήσεων και απευθείας εμπορίου.

Ανέφερε επίσης ότι η μεικτή ποδοσφαιρική ομάδας της τ/κ κοινότητας θα έρθει στα κατεχόμενα για την 39η ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με τις επαφές του στο Λονδίνο με τ/κ επιχειρηματίες θεωρώντας ότι αυτές θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων του ψευδοκράτους με αυτούς και την αύξηση των επενδύσεών τους στα κατεχόμενα.

Εκτός από την τ/κ παροικία, είπε, είχε προσωπικές επαφές με μέλη της Βουλής των Λόρδων πού ήταν πολύ εποικοδομητικές, όπως είπε.

Ελπίζει, πρόσθεσε, ότι η δυναμική της συνεργασίας με τους Τ/κ της Βρετανίας θα χρησιμοποιηθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για την ενίσχυση και την ανάπτυξη του ψευδοκράτους, σημειώνοντας ότι όλα πλέον έχουν γίνει ευκολότερα και πιο κοντά χάρη στην αναπτυσσόμενη τεχνολογία.

Η αγάπη για τη «χώρα» είναι ο μεγαλύτερος πλούτος τους, οι Τουρκοκύπριοι που ζουν στο εξωτερικό έχουν πίσω τους την «κρατική εξουσία» και δεν είναι μόνοι, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ.

Χθες το βράδυ το ζεύγος Τατάρ παρευρέθηκε στην δεξίωση που έδωσε το τ/κ εμπορικό επιμελητήριο σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο και για τους Τ/κ επιχειρηματίες που ζουν στην Βρετανία.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Τουργκάι Ντενίζ είπε ότι το γραφείο τους στο Λονδίνο θα δουλέψει ακόμη πιο αποτελεσματικά για σκοπούς λόπμινγκ και για να ακουστεί η φωνή των Τ/ επιχειρηματιών.

Οι Τ/κ έχουν αφήσει τα δικά τους σημάδια στο Λονδίνο, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ στην δεξίωση, λέγοντας ότι και ο ίδιος έχει πολλές αναμνήσεις από τα χρόνια που έζησε στην βρετανική πρωτεύουσα.

Μίλησε για ανάπτυξη του ψευδοκράτους και πως οι ξένες και εγχώριες επενδύσεις στα κατεχόμενα αυξάνονται μέρα με την ημέρα. Με το νέο «αεροδρόμιο», συνέχισε, θα αυξηθεί περισσότερο και ο τουρισμός και προσδοκούν σε περισσότερους τουρίστες από το ΗΒ.

Με την έλευση του νερού από την Τουρκία, συνέχισε, θ’ αυξηθεί και η παραγωγή στα κατεχόμενα και θα ήταν πολύ ευτυχισμένοι αν μπορούσαν να δουν κάποια τοπικά τ/κ προϊόντα στα ράφια αγορών στην Βρετανία.

Μίλησε επίσης για άδικα «εμπάργκο» και είπε πως θ’ αυξήσουν τις επαφές και ενέργειές τους για άρση της απομόνωσης.

Κάλεσε τους Τ/κ που μένουν στο εξωτερικό, και ειδικά στο ΗΒ, ν’ αφήσουν τα πολιτικά εκτός. «Η δύναμη προέρχεται από την ενότητα. Το σημαντικό είναι η ενότητα του τουρκοκυπριακού λαού», κατά την έκφρασή του. «Να πούμε σε ολόκληρη την Αγγλία τον νόμιμο σκοπό μας χωρίς να τα παρατήσουμε και να κουραστούμε», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy