Στήριξη Αρικλί στα παιδιά μεικτών γάμων που θέλουν την υπηκοότητα ΚΔ

Πλήρη στήριξη στην «κίνηση επίλυσης του προβλήματος των παιδιών μεικτών γάμων» εξέφρασε ο Ερχάν Αρικλί

Πλήρη στήριξη στην «κίνηση επίλυσης του προβλήματος των παιδιών μεικτών γάμων» εξέφρασε ο Ερχάν Αρικλί

Πλήρη στήριξη στην «κίνηση επίλυσης του προβλήματος των παιδιών μεικτών γάμων» εξέφρασε ο Ερχάν Αρικλί και κάλεσε την «ε/κ διοίκηση» – όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία – ν’ αλλάξει άμεσα την στάση της σε αυτό το θέμα.

 

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο «υπουργός συγκοινωνιών» συναντήθηκε την Πέμπτη με την γγ και το υπεύθυνο διεθνών σχέσεων, Σούντα Ντογάν και Αλιχάν Γκιουνές, την εν λόγω «κίνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Αρικλί, η ε/κ πλευρά «όπως σε κάθε τομέα, έτσι και στο θέμα της υπηκοότητας, είναι αλλεργική στην Τουρκία και γι’ αυτό το λόγο προβαίνει σε αβάσιμες διακρίσεις και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Οι γονείς ατόμων που προέρχονται από μεικτούς γάμους, είπε, παντρεύτηκαν στα κατεχόμενα, αλλά η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει τα πιστοποιητικά γάμου των κατεχομένων. Κάθε μέρα, συνέχισε, εκατοντάδες Τ/κ περνάνε στην ε/κ πλευρά με την ταυτότητα του ψευδοκράτους και βγάζουν ασφάλεια αυτοκινήτου με το δίπλωμα του ψευδοκράτους. Σε αρκετές δουλειές, είπε, τα έγγραφα του ψευδοκράτους είναι αποδεκτά, αλλά «μόνο γι’ αυτά τα παιδιά που θέλουν την υπηκοότητα λες ‘ψεύτικο’ το πιστοποιητικό γάμου. Αυτό δεν είναι διπλοπροσωπία;».

Όσοι διαμαρτυρήθηκαν για την μη είσοδο κάποιων πολιτών του ψευδοκράτους στην Τουρκία, ανέφερε ο Ερχάν Αρικλί, δεν είπαν ούτε μια φορά κάτι για την «ρατσιστική» – όπως την χαρακτήρισε – προσέγγιση της ε/κ πλευράς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy