Στην Κύπρο την Παρασκευή η Ρομπέρτα Μέτσολα – Βλέπει ΠτΔ

Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο

Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο

Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο στις 9 Σεπτεμβρίου.

Στις 9.30πμ της 9ης Σεπτεμβρίου, η κα Μέτσολα θα αφιχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κα Μέτσολα θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο μερών.

Μετά τις συνομιλίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 11πμ, η κα Μέτσολα θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου και στη συνέχεια θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 11.45πμ η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων η οποία θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Προέδρου της Βουλής.

Στις 12.20μμ, η κα Μέτσολα θα έχει συνάντηση με τον Επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο κ. Κόλιν Στιούαρτ, στο Λήδρα Πάλας.

Στη 1μμ η κα Μέτσολα θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή της η Πρόεδρος της Βουλής.

Στις 4μμ η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια.

Στις 6μμ η κα Μέτσολα και η Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβούν στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου θα έχουν δημόσια διαβούλευση με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους φοιτητές και μέλη οργανώσεων νεολαίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy