Στην Επ. Οικονομικών σήμερα ο Κρατικός Προϋπολογισμός

Στην ατζέντα οι προϋπολογισμοί των Υφυπ. Τουρισμού, Ναυτιλίας και Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Στην ατζέντα οι προϋπολογισμοί των Υφυπ. Τουρισμού, Ναυτιλίας και Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Πρεμιέρα σήμερα για τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2023, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού.

Στην ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών σήμερα είναι οι προϋπολογισμοί του Υφυπουργείου Τουρισμού, του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής με καλεσμένους τους τρεις Υφυπουργούς, Σάββα Περδίο, Βασίλη Δημητριάδη και Κυριάκο Κόκκινο.

Στις 09:15 θα ξεκινήσει η συζήτηση του προϋπολογισμού του Υφυπουργείου Τουρισμού και έχουν κληθεί να παραστούν, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Τουρισμού, εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών.

Στις 10:45 αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση του προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Ναυτιλίας στην παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας, Βασίλη Δημητριάδη,  του Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, ενώ θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών.

Στις 13:00 θα αρχίσει η συζήτηση του προϋπολογισμού του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και έχουν κληθεί να παραστούν ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών.

Νομοθετικές εργασίες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών θα ασχοληθεί σήμερα και με νομοθετικές εργασίες. Θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τους συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς που έχουν καταθέσει η Αρχή Τηλεπικοινωνιών, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Στην ατζέντα της Επιτροπής βρίσκεται και η πρόταση νόμου για παράταση της στοχευμένης αναστολής της διαδικασίας εκποίησης ενυπόθηκων ακινήτων μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2023.

Την πρόταση νόμου έχουν καταθέσει οι Ανδρέας Καυκαλιάς εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, Σωτήρης Ιωάννου εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, Ηλίας Μυριάνθους εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης εκ μέρους της Δημοκρατικής Παράταξης- Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων και Σταύρος Παπαδούρης εκ μέρους του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy