Στην Αυστρία για διεύρυνση διμερούς συνεργασίας Υπ. Εργασίας και Υφ. Έρευνας

Στην Αυστρία για διεύρυνση διμερούς συνεργασίας Υπ. Εργασίας και Υφ. Έρευνας

Στην Αυστρία για διεύρυνση διμερούς συνεργασίας Υπ. Εργασίας και Υφ. Έρευνας

Στην Αυστρία για επαφές, με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας Κύπρου-Αυστρίας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, βρίσκονται από την Τετάρτη ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο Υπουργείων, στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Ζαχαριάδης, η Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ευαγγελία Γεωργιάδη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Όπως αναφέρεται, σκοπός της επίσκεψης η διερεύνηση των προοπτικών διακρατικής συνεργασίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών αλλά και υφιστάμενων λύσεων για τον εκσυγχρονισμό και ψηφιακό μετασχηματισμό των διαδικασιών και υπηρεσιών του Υπουργείου Εργασίας, και συγκεκριμένα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για καθολικό εκσυγχρονισμό της κρατικής μηχανής και παροχή ταχύτερης και αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης στον Κύπριο πολίτη.

Σημειώνεται επίσης πως κατά την παρουσία τους στην Αυστρία, οι δύο Υπουργοί θα γίνουν δεκτοί από τον Υπουργό Εργασίας και Οικονομίας της Αυστρίας, Martin Kocher, καθώς και από τον Υπουργό Επικρατείας για Ψηφιοποίηση, Florian Tursky.

Επιπρόσθετα, θα συναντηθούν, μεταξύ άλλων, με αξιωματούχους του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Οικονομίας της Αυστρίας, αρμόδιους για θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και τη Διεύθυνση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, του Αυστριακού Γραφείου Εργασίας και του Aσφαλιστικού Ταμείου Συντάξεων της χώρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy