Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της τετράχρονης με στρεπτόκοκκο

Η κατάστασή της 4χρονης παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Η κατάστασή της 4χρονης παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Τα εύσημα των ιατρών στο Ισραήλ μετέφερε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα προς τους ιατρούς τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όσο και του Μακάρειου Νοσοκομείου, οι οποίοι περιέθαλψαν το 4χρονο κοριτσάκι που χρειάστηκε να μεταβεί στο Ισραήλ για νοσηλεία, με λοίμωξη από στρεπτόκοκκο.

Ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι βρέθηκε στο Ισραήλ την περασμένη Κυριακή, σε ιδιωτική επίσκεψη, και με την ευκαιρία αυτή επισκέφθηκε και την τετράχρονη.

Όπως είπε, από την ενημέρωση που είχε την Κυριακή, η κατάστασή της είναι κρίσιμη αλλά σταθερή.

«Στη συνάντηση, ο Διευθυντής της Εντατικής στο Ισραήλ έδωσε τα εύσημα για τους γιατρούς μας, τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όσο και στο Μακάρειο Νοσοκομείο, γιατί αντιμετώπισαν έναν σπάνιο ιό, που συνήθως δεν σου δίνει χρόνο να αντιδράσεις. Σε κάποια παιδιά δίνει περιθώριο μόνο δύο ωρών και ευτυχώς οι γιατροί μας αντέδρασαν σωστά και δίνεται ακόμα μία ευκαιρία στο κοριτσάκι για να βελτιωθεί η κατάστασή της», ανέφερε, ευχαριστώντας τους γιατρούς των δύο νοσοκομείων για την ανταπόκρισή τους και τον τρόπο που χειρίστηκαν το σπάνιο, όπως είπε, περιστατικό.

Με την ευκαιρία αυτή, σημείωσε ότι «πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα των ΤΑΕΠ, να πηγαίνουμε μόνο όταν έχουμε κάτι πολύ σημαντικό, υπάρχουν κάποιοι συνάνθρωποί μας, όπως αυτό το παιδάκι, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, καθώς και άλλοι που είχαν κάποιο ατύχημα, άρα ας μην πηγαίνουμε χωρίς λόγο». Πρόσθεσε ότι οι γιατροί έχουν αποδείξει ότι η ανταπόκριση  σε σοβαρά περιστατικά έχει «εξαιρετικά αποτελέσματα».

Επίσης, ο κ. Χατζηπαντέλα ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης για δωρεάν διάθεση strep test στους παιδιάτρους. Ο Υπουργός κάλεσε τον κόσμο να προσέρχεται για δωρεάν εξέταση των παιδιών για στρεπτόκοκκο από τους γιατρούς τους και σημείωσε ότι διατέθηκαν συνολικά 8.500 τεστ για τον σκοπό αυτό.

Όσον αφορά το ΤΑΕΠ παίδων, είπε ότι λήφθηκαν αποφάσεις σε σύσκεψη στο Υπουργείο εχθές Δευτέρα, όμως επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει σε λίγες μέρες την έναρξη της λειτουργίας τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy