Στα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι πληρωμές

Λόγω των προβλημάτων με το διαδίκτυο (SISnet)

Λόγω των προβλημάτων με το διαδίκτυο (SISnet)

Tο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αφορμή το πρόβλημα που παρουσιάστηκε την Δευτέρα με τις ιστοσελίδες του να βρίσκονται προσωρινά εκτός λειτουργίας ενημερώνει το κοινό ότι οι πληρωμές μπορούν να γίνονται με επιταγή ή μετρητά στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Λόγω των προβλημάτων με το διαδίκτυο (SISnet)Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση το Υπουργείο, λόγω του προβλήματος η πληρωμή εισφορών μέσω Διαδικτύου (SISnet) είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας καθώς και η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, ασθενείας, μητρότητας, βοηθήματος τοκετού και θεσμοθετημένης σύνταξης και το Πληροφορικό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για ηλεκτρονική πρόσληψη εργοδοτουμένων.

Σημειώνει ότι η εγγραφή και ανανέωση της υπογραφής των ανέργων μπορεί να διεξάγεται με φυσική παρουσία στα κατά τόπους γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και στη συνέχεια στα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι αιτήσεις για επίδομα ασθενείας και επίδομα μητρότητας μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μόλις αποκατασταθεί το σύστημα χωρίς να επηρεαστεί το δικαίωμα των αιτητών.

Οι αιτήσεις για βοήθημα τοκετού και θεσμοθετημένης σύνταξης μπορούν να υποβληθούν και σε έντυπη μορφή (ταχυδρομικώς ή στα κατά τόπους Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων).

Το Υπουργείο αναφέρει τέλος ότι η ενημέρωση του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» με την ημερομηνία έναρξης της απασχόλησης για νέες προσλήψεις θα γίνει όταν αποκατασταθεί η βλάβη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy