Στα χέρια της Υπ. Δικαιοσύνης τις επόμενες ημέρες το πόρισμα για Κατσουνωτό

Στα χέρια της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Άννας Κουκκίδη Προκοπίου θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες το πόρισμα της πειθαρχικής έρευνας, που διενεργήθηκε με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, κατά του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτού.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ το πόρισμα μελετάται αυτή τη στιγμή από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος σύντομα θα ετοιμάσει έκθεση με τις δικές του εισηγήσεις, την οποία στη συνέχεια θα αποστείλει στην αρμόδια Υπουργό για μελέτη.

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή η Υπουργός Δικαιοσύνης αφού παραλάβει την έκθεση θα τη μελετήσει και θα προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Δηλαδή, στην περίπτωση που προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα θα διορίσει τριμελή Πειθαρχική Επιτροπή, η οποία όταν ολοκληρώσει με τη σειρά της την έρευνα θα αποστείλει νέο πόρισμα στην Υπουργό.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή αν η Υπουργός κρίνει ότι δεν δικαιολογείται πειθαρχική δίωξη, τότε η υπόθεση θα κλείσει.

Η τριμελής Επιτροπή, αναφέρει στο ΚΥΠΕ η ίδια πηγή, θα απαρτίζεται από έναν Ανώτερο Λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, ένα Ανώτερο Λειτουργό από τη Δημόσια Υπηρεσία και έναν Ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι οι διορισθέντες της τριμελούς Επιτροπής, αν ισχύσει η πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να είναι όλοι μεγαλύτερης βαθμολογικής κλίμακας από τον Μιχάλη Κατσουνωτό.

Στον Αρχηγό από την περασμένη εβδομάδα το πόρισμα του ερευνώντα αξιωματικού 

 

Στο μεταξύ, ο ερευνών αξιωματικός που διορίστηκε, για να εξετάσει κατά πόσον προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα από τις ενέργειές του Μιχάλη Κατσουνωτού, έχει παραδώσει το πόρισμά του στον Αρχηγό της Αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα.

Η ίδια πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο οποίος αυτή τη στιγμή μελετά το πόρισμα και τις εισηγήσεις του αξιωματικού, που διερεύνησε τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα του ποινικού ανακριτή Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, έχει την ευχέρεια να συμφωνήσει ή και να διαφωνήσει με τις εισηγήσεις του και ανάλογα να προβεί στις δικές του εισηγήσεις στην έκθεση, που θα αποστείλει στην Υπουργό Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα Αιμιλιανίδη, το οποίο  αποστάληκε τότε στον Γενικό Εισαγγελέα, αναφερόταν σε ποινικά αδικήματα σε βάρος του Μιχάλη Κατσουνωτού.

Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας είχε αποφασίσει να μην προχωρήσει στην ποινική του δίωξη, αφού όπως είχε ανακοινώσει «δεν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον με την προώθηση ποινικής υπόθεσης εναντίον του κ. Κατσουνωτού».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy