Σοβαρός τραυματισμός ΣΥΟΠ – «Δεν έπεσε σωστά στο νερό»

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 27χρονος - «Δεν είχε βράχια»

Μάχη για τη ζωή δίνει ο 27χρονος - «Δεν είχε βράχια»

Την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του δίνει ο 27χρονος καταδρομέας ΣΥΟΠ, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από πτώση στη θάλασσα κατά την διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης της Εθνικής Φρουράς στην θαλάσσια περιοχή της Λάρας.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Φρουράς, Χρίστος Πιερή, ανέφερε πώς ο 27χρονος παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύεται στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου φέρει πολλαπλά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και οίδημα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τον κο. Πιερή, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως ο 27χρονος καταδρομέας δεν χτύπησε σε βράχια, ούτε σε βάρκα. «Όπως πήδηξε από το ελικόπτερο, δεν έπεσε σωστά στο νερό», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Πιερή, ωστόσο τόνισε εκ νέου πώς είναι οι πρώτες ενδείξεις.

«Οι νεαροί καταδρομείς πέφτουν από το ελικόπτερο με κάθετη πορεία προς το νερό και συγκεκριμένα πέφτουν μέσα στο νερό με τα πόδια κάτω», σημείωσε.

Όπως μας ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Φρουράς ο 27χρονος έπεσε από κανονικό ύψος, ενώ τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπεται στην συγκεκριμένη άσκηση.

Ερωτηθείς για το αν ο συγκεκριμένος στρατιώτης είχε κάνει ξανά την συγκεκριμένη άσκηση ο κος. Πιερής σημείωσε: «Ο συγκεκριμένος νεαρός είναι έμπειρος σε τέτοιους είδους άσκηση αφού είχε κάνει και στο παρελθόν παρόμοια», προσθέτοντας, «Είναι ήδη έξι χρόνια στους καταδρομείς, από την πρώτη σειρά ΣΥΟΠ».

Όπως είχαμε αναφέρει και σε χθεσινό δημοσίευμα το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ο εν λόγω καταδρομέας να βουτήξει στη θάλασσα.

Σημειώνεται πώς το σενάριο της συγκεκριμένης άσκησης είναι πως οι καταδρομείς πηδάνε από συγκεκριμένο ύψος στο νερό, και αφού βουτήξουν στο νερό, τους μαζεύει το σκάφος.

24news.com.cy

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy