Σωρεία τροχαίων παραβάσεων το σαββατοκύριακο

Σε 907 εξώδικες καταγγελίες προέβη η Αστυνομία

Σε 907 εξώδικες καταγγελίες προέβη η Αστυνομία

Συνολικά 907 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους που έγιναν κατά το Σαββατοκύριακο από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου και μέλη της Τροχαίας, στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια.

Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθηκαν μεταξύ των ωρών 6π.μ. της Παρασκευής 01/07/22 και 6π.μ. σήμερα Κυριακή 03/07/2022, στο πλαίσιο της πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων, της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και της νεανικής παραβατικότητας.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Από αυτές ξεχωρίζουν 307 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και 72 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Επίσης, τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν συνολικά σε 59 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούσαν μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και 25 καταγγελίες για οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου),.Άξιες αναφοράς είναι επίσης και οι καταγγελίες που αφορούν παραβίαση σημάτων τροχαίας που φθάνουν τις 100. Εξάλλου, καταγγέλθηκαν 28 οδηγοί για οδήγηση χωρίς το όχημά τους να καλύπτεται από πιστοποιητικό καταλληλόλητας. Παράλληλα, καταγγέλθηκαν άλλοι 22 οδηγοί για στάθμευση σε πεζοδρόμιο ή σε χώρους στάθμευσης αναπήρων. Επιπρόσθετα, προέκυψαν άλλες 294 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο, για αποτροπή σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, παραμένει πάντοτε αυξημένη. Μοναδικός στόχος μας είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας όλων όσοι διακινούνται στους δρόμους και η μεγαλύτερη δυνατή μείωση των τροχαίων συγκρούσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy