Σε τεχνικό έλεγχο θα περάσουν τα υπεραστικά λεωφορεία

Έτοιμος να αποδώσει ευθύνες στους υπεύθυνους ο Υπουργός Μεταφορών, μετά τη δημοσίευση επιβάτη

Έτοιμος να αποδώσει ευθύνες στους υπεύθυνους ο Υπουργός Μεταφορών, μετά τη δημοσίευση επιβάτη

Από τεχνικό έλεγχο από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα περάσουν τα λεωφορεία της εταιρείας που εκτελεί τα υπεραστικά δρομολόγια, μετά από οδηγίες του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννη Καρούσου, οι οποίες δόθηκαν μετά από τεχνικό πρόβλημα σε ένα από αυτά, το Σάββατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, μόλις το περιστατικό περιήλθε στην αντίληψη του Υπουργού Μεταφορών, δόθηκαν οδηγίες ώστε τόσο το συγκεκριμένο λεωφορείο όσο και τα υπόλοιπα λεωφορεία της εταιρείας υποβληθούν σε τεχνικό έλεγχο στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, για να διαπιστωθεί η τεχνική καταλληλότητά τους και, εάν διαπιστωθεί ότι κυκλοφορούν χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες απόσυρσής τους, όπως και ενέργειες για απόδοση ευθυνών σε οποιονδήποτε υπεύθυνο.

Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Υπουργός Μεταφορών ζήτησε να γίνει έρευνα και να του υποβληθεί το συντομότερο λεπτομερής έκθεση γεγονότων για το συμβάν.

“Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων απολογείται στους επιβάτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η καταγγελία επιβάτη 

Υπενθυμίζεται ότι χθες Σάββατο 25 Ιουνίου, πολίτες που ταξίδευαν με λεωφορείο, ήρθαν αντιμέτωποι με μια ντροπιαστική πραγματικότητα:

Σήμερα χρειάστηκε να ταξιδέψω με υπεραστικό λεωφορείο από Λευκωσία προς Λεμεσό.

Έβαλα την μάσκα μου, μπήκα, πλήρωσα 5 ευρώ και κάθισα.

Το λεωφορείο τόσο λερωμένο, τόσο ακατάστατο, τόσο διαλυμένο που πραγματικά μου γεννήθηκε η απορία αν θα καταφέρει τελικά να μας μεταφέρει στον προορισμό μας.

Κατά την διαδρομή συνειδητοποίησα πως ούτε ο κλιματισμός δούλευε. Εν το μεταξύ καλώδια να κρέμονται από την οροφή, κουρτίνες σκισμένες, τσίχλες κολλημένες παντού, και από τα τζάμια δεν μπορούσες σχεδόν να δεις έξω.

Αφού κάναμε στάση στην Αλάμπρα, αμέσως μετά την εκκίνηση καταλάβαμε πως κάτι μύριζε έντονα και η μηχανή δεν ακουγόταν καλά.

Ω του θαύματος!!

Δευτερόλεπτα μετά ακούμε μια έκρηξη ακριβώς πίσω μας και καπνοί έμπαιναν στην καμπίνα!!

Σταματήσαμε στην άκρη του αυτοκινητόδρομου και τρέχαμε πανικόβλητοι να κατέβουμε!!

Δίπλα μου ένας νεαρός φίλος κάτασπρος να μου λέει “έχω ανοιχτοφοβία τι να κάμω, έχω ανοιχτοφοβία τι να κάμω..; Παραδίπλα μια νεαρή γυναίκα με το 2χρονο παιδί της αγκαλιά, ηλικιωμένοι άνθρωποι, στρατιώτες, μετανάστες.. (δε βαριέσαι.. άνθρωποι δεύτερης διαλογής..)

Χρειάστηκε να περιμένουμε 55 ΛΕΠΤΑ μια ομάδα περίπου 25 ανθρώπων για να φτάσει το άλλο λεωφορείο που ειδοποιήθηκε να έρθει να μας παραλάβει, το οποίο εμφανίστηκε από την αντίθετη κατεύθυνση και χρειάστηκε άλλα 10 λεπτά να βγει από την πλησιέστερη έξοδο και να γυρίσει.

Μέσα στον ήλιο.

Μέσα στο high way.

Μέσα στην Κύπρο.

Μέσα στην Ευρώπη.

Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι εύλογα, προφανή, γεννιούνται με οργή και αγανάκτηση και περιμένουν απαντήσεις!

Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Κυπριακή Κυβέρνηση – Cyprus Government

Υπεραστικά Λεωφορεία Κύπρου / Intercity Buses

Yiannis Karousos – Γιάννης Καρούσος

Θέλετε να θέσετε τα ερωτήματα μόνοι σας και να τα απαντήσετε;;

Θέλετε;;

(Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες που δηλώνουν την τραγικότητα της κατάστασης)

[Παρακαλώ κοινοποιήστε]

Έτοιμος να αποδώσει ευθύνες στους υπεύθυνους ο Υπουργός Μεταφορών, μετά τη δημοσίευση επιβάτη

economytoday.sigmalive.com

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy