Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος: Τίθεται σε ισχύ νέα κίτρινη προειδοποίηση

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού

Στους 40 βαθμούς Κελσίου θα ανέλθει και την Τρίτη η θερμοκρασία στο εσωτερικό, σύμφωνα με την Κίτρινη Προειδοποίηση που εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου.

Η Κίτρινη Προειδοποίηση ισχύει από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 26 Ιουλίου, μέχρι τις 5 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας προειδοποιεί επίσης ότι εξαιτίας των ψηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι υγείας για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά παράλια μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα σε κυρίως νοτιοδυτικούς ως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ο καιρός την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy