Σε επ’ αόριστον απεργία οι κτηνοτρόφοι στα κατεχόμενα

"Με αυτές τις τιμές κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει"

"Με αυτές τις τιμές κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει"

Με αυτές τις τιμές κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει, ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης ζωοπαραγωγών και εκτροφέων, Μουσταφά Ναϊμογλουλαρί ανακοινώνοντας ότι οι κτηνοτρόφοι κατέρχονται σε επ’ αόριστον απεργία από τις 23 Μαΐου.

Οι κτηνοτρόφοι είχαν προβεί σε αυθόρμητη – σοκ διαμαρτυρία την περασμένη Πέμπτη ρίχνοντας κοπριά σε «προεδρικά» και «εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων» με αποτέλεσμα να συλληφθούν τότε 8 άτομα, μεταξύ τους και ο πρόεδρος της ένωσης. Είχαν αφεθεί ελεύθεροι και ο Ναϊμογλουλαρι δήλωσε τότε ότι από Δευτέρας – σήμερα – θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τα μέτρα.

Η επ’ αόριστον απεργία από τις 23 του μηνός, είπε, θα είναι με οχήματα. Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων ανέφεερε ότι την Παρασκευή η «κυβέρνηση» ενέκρινε αύξηση κατά 80% στο κριθάρι. «Με αυτές τις τιμές δεν μπορούμε ν’ αγοράσουμε τροφή, δεν μπορούμε να θρέψουμε τα ζώα μας» λένε οι ζωοπαραγωγοί, ανέφερε λέγοντας ότι οι διαδηλώσεις τους θα είναι και τοπικές και γενικές. «Την προηγούμενη φορά συνέλαβαν 6 άτομα. Αυτή τη φορά θα συλλάβουν 600», πρόσθεσε.

Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τις τιμές των ζωοτροφών, πρόσθεσε, πρέπει άμεσα να πάρουν την κατά κεφαλήν ζώου επιδότηση, επικρίνοντας την εξουσία στο ψευδοκράτος ότι τους σέρνει στην ανεργία, το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους. Απ τη μια, συνέχισε, τους λένε ότι δεν έχει επιπρόσθετα χρήματα στον προϋπολογισμό κι από την άλλη βάζουν αυξήσεις 80% στο κριθάρι.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί της Μεαορίας όπου χθες έπεσε μεγάλη ποσότητα βροχής με χαλάζι. Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, για μία περίπου ώρα χθες το μεσημέρι η βροχή ήταν καταρρακτώδης έως και καταιγίδα ενώ το χαλάζι που έπεσε είχε το μέγεθος καρυδιού. Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρεται, έπεσε αρκετή ποσότητα σε χωριά της Μεσαορίας προς την περιοχή της Αμμοχώστου και του Τρικώμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy