Σε αυθόρμητη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον «Φιλελεύθερο»

Οι συντεχνίες έχουν προβεί σε καταγγελία στη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Οι συντεχνίες έχουν προβεί σε καταγγελία στη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Σε αυθόρμητη στάση εργασίας βρίσκονται από σήμερα  Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Οι συντεχνίες έχουν προβεί σε καταγγελία στη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας.Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου Γιώργος Φράγκος, οι εργαζόμενοι προέβησαν σε αυτή την κίνηση ως αντίδραση σε απόφαση της εργοδοσίας για εφαρμογή εξωτερικής εγκυκλίου σχετικά με το καθεστώς των αργιών και των αδειών ανάπαυσης του προσωπικού, η οποία, όπως ανέφερε ο κ. Φράγκος, συνιστά μονομερή αλλοίωση των βασικών όρων της συλλογικής σύμβασης και παραβίαση του κώδικα εργασιακών σχέσεων, δεδομένου πως δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τις συντεχνίες.

Συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων με την εργοδοσία σχετικά με το αίτημα των πρώτων για απόσυρση της εγκυκλίου δεν κατέληξε σε συμφωνία, με αποτέλεσμα την αυθόρμητη στάση εργασίας εκ μέρους του προσωπικού και με τη στήριξη της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, της ΟΒΙΕΚ-ΣΕΚ και της ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ, εν αναμονή περαιτέρω εξελίξεων ως προς το αίτημά τους.

Ο κ. Φράγκος προσέθεσε πως οι συντεχνίες έχουν προβεί σε καταγγελία στη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα είχαν προκύψει διαφωνίες μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων της εφημερίδας εξαιτίας απολύσεων μεταξύ του προσωπικού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy