Ράλι ακρίβειας στην Κύπρο – Νέες αυξήσεις στα καύσιμα

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να συγκρατήσει τις τιμές ακόμα και η υπηρεσία η οποία κατηγορείται ότι δεν παρακολουθεί, είναι δεμένα τα χέρια της»

«Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να συγκρατήσει τις τιμές ακόμα και η υπηρεσία η οποία κατηγορείται ότι δεν παρακολουθεί, είναι δεμένα τα χέρια της»

Την ανιούσα πήραν για τα καλά οι τιμές των καυσίμων, αφού οι αυξήσεις έχουν γίνει εβδομαδιαίο, αν όχι καθημερινό φαινόμενο, με τους καταναλωτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις με προβληματισμό.

Η τιμή του πετρελαίου κίνησης φλερτάρει με τα 2 ευρώ, με την προτεινόμενη τιμή να είναι στο 1.97 σεντ, την ώρα που η τιμή του πετρελαίου διεθνώς καταγράφει μείωση υποχωρώντας στα 113 δολάρια το βαρέλι.

Ο Εκπρόσωπος Συνδέσμου Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου δήλωσε ότι «θα πάρει 2-3 μέρες για να συμπληρώσουν όλες οι υπηρεσίες τις αυξήσεις τους. Υπολογίζουμε μέχρι αύριο να ανακοινώσει ακόμα 1-2 εταιρείες και να μείνει μια την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα θα αυξηθεί κατά: 8 σεντ το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης , 11 σεντ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης , 11 σεντ το λίτρο στην κηροζίνη.

Μάλιστα, στη βενζίνη, ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι δεν έχουμε αυξήσεις, ωστόσο δεν απέκλεισε το γεγονός να υπάρξουν την επόμενη εβδομάδα.

Εξήγησε όμως, ότι το πετρέλαιο είναι αυτό που ανεβάζει όλες τις τιμές των προϊόντων.

Η μέση τιμής της αμόλυβδης 95 οκτανίων, βρίσκεται στο 1,80 σεντ ανά λίτρο.

Η Αμόλυβδη 98 οκτανίων, η μέση τιμή βρίσκεται στο 1,850 ευρώ ανά λίτρο.

Ο Πρόεδρος Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης ανέφερε ότι «κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να συγκρατήσει τις τιμές ακόμα και η υπηρεσία η οποία κατηγορείται ότι δεν παρακολουθεί, είναι δεμένα τα χέρια της».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy