ΠτΔ: Ο λαός να ασκήσει το εκλογικό δικαίωμα και καθήκον του

"Θέλω είναι να επαναλάβω αυτό που υπαγορεύουν οι κανόνες της δημοκρατίας. Ο λαός αποφασίζει, η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειοψηφία σέβεται», συμπλήρωσε.

"Θέλω είναι να επαναλάβω αυτό που υπαγορεύουν οι κανόνες της δημοκρατίας. Ο λαός αποφασίζει, η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειοψηφία σέβεται», συμπλήρωσε.

Σήμερα ο λαός αποφασίζει τον επόμενο Πρόεδρό του και θα πρέπει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και καθήκον, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας την ίδια ώρα πικρία για τα πρόσφατα σχόλια της Καίτης Κληρίδου.

"Θέλω είναι να επαναλάβω αυτό που υπαγορεύουν οι κανόνες της δημοκρατίας. Ο λαός αποφασίζει, η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειοψηφία σέβεται», συμπλήρωσε.Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, τις θυγατέρες με τους συζύγους τους και τα εγγόνια του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ψήφισε, στις 9:30, στο Κέντρο Α’ του Λανιτείου Λυκείου, στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ και ερωτηθείς αν θα βρίσκεται στο πλευρό του νέου Προέδρου είπε ότι «αυτό είναι το καθήκον του καθενός από μας» και πρόσθεσε πως «σήμερα, ο λαός αποφασίζει ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος. Θα πρέπει να τον περιβάλουμε, όποιος και αν είναι, και με αγάπη και με εμπιστοσύνη, και όπου ο καθένας μπορεί, να συμβάλει έτσι ώστε να επιτύχει στο έργο του».

«Αυτό είναι το καθήκον μας. Και αν είναι κάτι που θέλω είναι να επαναλάβω αυτό που υπαγορεύουν οι κανόνες της δημοκρατίας. Ο λαός αποφασίζει, η πλειοψηφία αποφασίζει και η μειοψηφία σέβεται», συμπλήρωσε.

Κάλεσε, επίσης, το λαό να συμμετάσχει μαζικά στην εκλογική διαδικασία, σημειώνοντας ότι «ανεξάρτητα των αισθημάτων που τρέφουν οι οποιοιδήποτε, θα πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και καθήκον προς τη δημοκρατία, ανεπηρέαστα, με βάση τα δικά τους κριτήρια».

Ερωτηθείς αν ανοίγει ένας νέος κύκλος για τον ίδιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν είναι θέμα να ανοίξει άλλος κύκλος. Θα είμαι παρών, πάντοτε διακριτικά, και εκεί και όπου θα χρειαστεί η παρέμβαση μου θα είναι προς τη θετική κατεύθυνση και όχι την αρνητική».

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση της θυγατέρας του Γλαύκου Κληρίδη, Καίτης Κληρίδη, περί διαφθοράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν θέλω να σχολιάζω χυδαιότητες. Δεν θέλω να σχολιάζω αυτό που προσπάθησαν άλλοι να περάσουν μέσα στον λαό». «Θα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι φαίνεται να μιλά με πικρία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «βεβαίως με πικρία. Είναι δυνατόν ποτέ, επειδή φέρεις ένα όνομα, να πρέπει να μην το τιμάς κιόλας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy